Veganistische pompoensoep

chef-kok
Leon Mazairac
Veganistische pompoensoep (154)
Gerecht
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
6 personen

Chef-kok Leon Mazairac is in mediastad Hilversum, waar Gijs Troost en Arjanneke van den Berg al meer dan 25 jaar bier brouwen in hun eigen keuken. Hun passie leidt in 2010 zelfs tot een eigen brouwerij! Daar brouwen ze zoveel mogelijk met producten uit het Gooi. En omdat in de herfst kastanjes goed te vinden zijn, maken ze nu kastanjebier! Leon kookt iets heerlijks voor de brouwers.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    pompoen (butternut)
  • bouillon van Kombu en soja • (1 dl sojasaus natriumarm en 2 stokken Kombu, japans zeewier)
  • wat postelein
  • 1
    sjalot
  • bierbostelbrood (restproduct van bierbrouwen) (optioneel)
  • 1
    teen knoflook
  • 1 el
    geroosterde pompoenpitjes
  • 10
    tamme kastanjes in de schil
  • olie
  • Benodigdheden
    rookoven en wat eikenhout
  • staafmixer
  1. 1

    Trek 2 liter bouillon van de kombu en de soja.

  2. 2

    Schil en snij de pompoen in grove stukken. Bak de pompoen een beetje aan, samen met een gesnipperde sjalot en de knoflook.

  3. 3

    Blus af met  de bouillon. En voeg eventueel 2 sneden bierbostelbrood toe. (Mag met korst.)

  4. 4

    Laat op laag vuur 1,5 uur trekken.

  5. 5

    Zet ondertussen  de rookoven op het vuur. Pof en rook de kastanjes in de schil heel lichtjes.

  6. 6

    Pel de kastanjes en hak ze fijn.

  7. 7

    Pureer de soep en breng op smaak met wat peper en zout.

  8. 8

    Werk de soep af met de postelein , geroosterde pompoenpit, de gerookte kastanjes en wat druppels olie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!