Recept: Veganistische pompoensoep

24 november 2017
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Veganistische pompoensoep
Chef-kok Leon Mazairac is in mediastad Hilversum, waar Gijs Troost en Arjanneke van den Berg al meer dan 25 jaar bier brouwen in hun eigen keuken. Hun passie leidt in 2010 zelfs tot een eigen brouwerij! Daar brouwen ze zoveel mogelijk met producten uit het Gooi. En omdat in de herfst kastanjes goed te vinden zijn, maken ze nu kastanjebier! Leon kookt iets heerlijks voor de brouwers.
4 personen

Ingrediënten voor Veganistische pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 pompoen (butternut)
  • bouillon van Kombu en soja (1 dl sojasaus natriumarm en 2 stokken Kombu, japans zeewier)
  • wat postelein
  • 1 sjalot
  • bierbostelbrood (restproduct van bierbrouwen) (optioneel)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el geroosterde pompoenpitjes
  • 10 tamme kastanjes in de schil
  • olie
     

Benodigdheden: 

  • rookoven en wat eikenhout
  • staafmixer

 

Tip: Maak pompoensoep een dag van tevoren dan is de soep nog smaakvoller.


*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Trek 2 liter bouillon van de kombu en de soja.

  2. 2

    Schil en snij de pompoen in grove stukken. Bak de pompoen een beetje aan, samen met een gesnipperde sjalot en de knoflook.

  3. 3

    Blus af met  de bouillon. En voeg eventueel 2 sneden bierbostelbrood toe. (Mag met korst.)

  4. 4

    Laat op laag vuur 1,5 uur trekken.

  5. 5

    Zet ondertussen  de rookoven op het vuur. Pof en rook de kastanjes in de schil heel lichtjes.

  6. 6

    Pel de kastanjes en hak ze fijn.

  7. 7

    Pureer de soep en breng op smaak met wat peper en zout.

  8. 8

    Werk de soep af met de postelein , geroosterde pompoenpit, de gerookte kastanjes en wat druppels olie.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter