Recept: Vegetarische Foe Yong Hai

6 maart 2017
Waardeer: 
(Totaal: 5 stemmen)
Stilstaand beeld van Vegetarische Foe Yong Hai
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd: vegetarische Foe Yong Hai. Deze Chinese omelet in tomatensaus krijgt nog een gezond bijgerecht: zilvervliesrijst met heel veel groenten.
4 personen

Ingrediënten voor Vegetarische Foe Yong Hai

Ingrediënten Foeyonghai:

  • 8 eieren
  • 100 gr taugé
  • 1 prei
  • Bosje selderij
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 10 gr gember
  • 1 theelepel sambal
  • Olijfolie
  • Zout
  • 1 ui
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels gember siroop
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 grote champignons 
  • paar takjes peterselie

Ingrediënten salade:

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bosje bos ui
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • Scheutje olijfolie
  • 1 citroen
  • Bosje koriander
  •  

 

Wat drinken we er bij?

Thee van kaneel en gember

  • 1 liter gekookt water, 4 cm gember, 2 kaneel stokjes, 4 minuten laten trekken

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de wortel, prei en paprika in dunne reepjes. Snij de champignons in plakjes en hak de knoflook, peterselie en de gember fijn. Was de taugé goed. (Bewaar de schil van de gember voor de thee) 

     

  2. 2

    Klop de eieren los met de sambal, wat zout, de sesamolie en de ketjap. Vervolgens voeg je de gesneden producten eraan toe.

  3. 3

    Bak de Foeyonghai in wat kokosolie goudbruin. Ongeveer 4 minuten aan beide kanten.

  4. 4

    Snipper het uitje en fruit deze in een klein steelpannetje met wat kokosolie. Voeg de gembersiroop, azijn, tomatenpuree en 2 deciliter water toe en roer dit goed door. Laat dit ongeveer 2 minuten koken.

  5. 5

    Kook de zilvervliesrijst volgens het etiket gaar. Snij de bleekselderij, bosui en de paprika fijn. Verwijder de zaadlijst uit de tomaten en snij deze in kleine blokjes.

  6. 6

    Hak de koriander fijn en meng deze samen met alle andere producten door de gekookte zilvervliesrijst heen. Breng het op smaak met het sap van 1 citroen, wat zout en een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter