Vegetarische pilav met kikkererwten, perziken en cashewnoten
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 grijst
-
200 gcashewnoten
-
1ui
-
1 teentjeknoflook
-
250 gchampignons
-
2paprika's (rood en geel)
-
0,5 tlkaneel
-
0,5 tlkomijnpoeder
-
2 elgroentebouillonpoeder
-
250 gcherrytomaten
-
1 eltomatenpuree
-
50 grozijnen
-
1 blaadjelaurier
-
1steranijs
-
1Spaanse peper
-
1 bosjemunt
-
400 gperzik uit blik
-
300 gkikkererwten uit blik
-
•zout/peper
-
Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de cashewnoten bruin. Als ze bruin zijn, leg je ze op een koud bord.
-
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit ze met een scheutje olie in de hapjespan. Snij de champignons door vieren en bak deze goudbruin. Snij de paprika in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak het ongeveer 5 minuten.
-
Voeg de cherrytomaten, kaneel, komijnpoeder, groentebouillonpoeder, een flinke scheut water en de tomatenpuree toe. Doe ook het vocht van de perziken erbij. Snij de Spaanse peper fijn en doe deze in de pan. Voeg de rozijnen, de steranijs en het blaadje laurier eraan toe, even doorroeren en doe de deksel op de pan. Laat het 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
-
Snij intussen de halve perziken in partjes. Spoel de kikkererwten schoon en voeg deze toe aan de pilav. Roer de gekookte rijst erdoor en roerbak het ongeveer 4 min.
-
Maak de pilav af met de cashewnoten en een paar blaadjes munt.
- Eet smakelijk!