8 minuten

Vegetarische pilav met kikkererwten, perziken en cashewnoten

Sharon maakt een heerlijk zoet-hartig gerecht: een vegetarische pilav, met kikkererwten, perziken en cashewnoten. Een smaakbom die je snel op tafel hebt staan.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 g
    rijst
  • 200 g
    cashewnoten
  • 1
    ui
  • 1 teentje
    knoflook
  • 250 g
    champignons
  • 2
    paprika's (rood en geel)
  • 0,5 tl
    kaneel
  • 0,5 tl
    komijnpoeder
  • 2 el
    groentebouillonpoeder
  • 250 g
    cherrytomaten
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 50 g
    rozijnen
  • 1 blaadje
    laurier
  • 1
    steranijs
  • 1
    Spaanse peper
  • 1 bosje
    munt
  • 400 g
    perzik uit blik
  • 300 g
    kikkererwten uit blik
  • zout/peper
  1. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de cashewnoten bruin. Als ze bruin zijn, leg je ze op een koud bord.

  2. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit ze met een scheutje olie in de hapjespan. Snij de champignons door vieren en bak deze goudbruin. Snij de paprika in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak het ongeveer 5 minuten.

  3. Voeg de cherrytomaten, kaneel, komijnpoeder, groentebouillonpoeder, een flinke scheut water en de tomatenpuree toe. Doe ook het vocht van de perziken erbij. Snij de Spaanse peper fijn en doe deze in de pan. Voeg de rozijnen, de steranijs en het blaadje laurier eraan toe, even doorroeren en doe de deksel op de pan. Laat het 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.

  4. Snij intussen de halve perziken in partjes. Spoel de kikkererwten schoon en voeg deze toe aan de pilav. Roer de gekookte rijst erdoor en roerbak het ongeveer 4 min.

  5. Maak de pilav af met de cashewnoten en een paar blaadjes munt.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.