Vegetarische poké bowl met mais, biet en hazelnoot
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gjasmijnrijst
-
1 elrode bietenpoeder
-
1/4knolselderij
-
•olie
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1 eltamarindepasta
-
2 elketjap manis
-
1 cmgember
-
2verschillende kleuren chioggiabieten
-
2 dlazijn
-
2 elsuiker
-
1komkommer
-
1Spaanse peper
-
100 grhazelnoten
-
200 ggekookte maiskorrels
-
15blaadjes koriander
-
Voor de roze mocktail•alcoholvrije gin
-
•frambozen
-
•munt
-
Was de jasmijnrijst en kook deze gaar met 1 eetlepel rode bietenpoeder. Volg de aanwijzingen op de verpakking. TIP: De rode bietenpoeder kan je zelf maken door de schillen van rode biet te drogen in een droogoven of een gewone oven op 40 graden. Sharon legt het uit in de video.
-
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig, voeg de gember toe. Voeg de ketjap, tamarindepasta en een klein scheutje water toe. Snijd je knolselderij julienne en bak de knolselderij in ongeveer 4 min beetgaar.
-
Voor het op smaak brengen van de bieten verwarm je de azijn met de suiker in een koekenpan. Haal de pan van het vuur als alle suiker is opgelost. Schil de chioggiabieten en snijd de bieten in dunne plakjes. Laat de plakjes biet even weken in de azijn met suiker.
-
Snijd de komkommer in lange dunne slierten en de Spaanse peper in plakjes. Hak de hazelnoten en rooster ze. Kook de mais en laat afkoelen (of gebruik mais uit blik).
-
Bouw de poké bowl op. Begin met de rijst in een kommetje en bouw er een mooie bowl van. Maak de bowl af met een paar blaadjes verse koriander.
- Happy Pride!!