Vegetarische quesadilla
Chef-kok Ramon Brugman bijt het spits af van de Nationale Week zonder Vlees. Hij maakt iets met een Mexicaans tintje: een quesadilla met een bonensalade, een romige guacamole en een lekker pittige salsa. Buen provecho.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1blikje tomatenblokjes
-
1blikje zwarte bonen
-
1blikje kikkererwten
-
1rode paprika
-
1groene paprika
-
1 tlkomijn
-
1 tlgerookte paprika poeder
-
1 tlzoete paprika poeder
-
1 tlcayennepeper
-
1/2bosje verse koriander
-
1zakje geraspte kaas
-
•zout en peper
-
1pak tortilla's
-
Ingrediënten bonensalade1rode ui
-
1/2bos koriander
-
1limoen
-
1rode peper
-
2tomaten
-
1klein blikje mais
-
1klein blikje rode kidneybonen
-
1klein blikje zwarte bonen
-
1klein blikje lima bonen
-
•zout
-
•peper
-
•olijfolie
-
Ingrediënten pittige salsa1rode ui
-
1teen knoflook
-
3tomaten
-
1/2bos koriander
-
1rode peper
-
1rode paprika
-
1limoen
-
1theelepel hete saus zoals sriracha of tabasco
-
•olie
-
•zout
-
•peper
-
Ingrediënten avocadocrème1avocado
-
1limoen
-
1teen knoflook
-
•zout
-
•peper
-
Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een scheutje olie.
-
Zet de kikkererwten en de zwarte bonen op de lek.
-
Snij de paprika’s en voeg deze bij de ui.
-
Meng de specerijen en voeg deze toe. Bak dit kort aan.
-
Doe de tomatenblokjes in de pan erbij en roer goed door.
-
Voeg de bonen en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat het zo lang koken dat het een stevige saus is.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Leg nu een tortilla in de koekenpan.
-
Doe hier wat bonen vulling op.
-
Hak de koriander grof en bestrooi wat op de vulling.
-
Strooi hier wat geraspte kaas overheen en dek af met nog een tortilla.
-
Bak ongeveer 3 minuten per kant. Haal de quesadilla uit de pan en snij ze in puntjes.
-
Voor de salade: spoel de bonen en mais goed af in een vergiet.
-
Snij de ui, tomaat, koriander en rode peper fijn.
-
Meng alles goed door elkaar en knijp de limoen sap er op uit.
-
Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de salsa: Snij de ui, knoflook, tomaat, en paprika in kleine blokjes.
-
Hak de peper en koriander en meng erdoor.
-
Knijp de limoen er op uit en voeg de hete saus toe.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Om de avocadocrème te maken: Maak de avocado schoon.
-
Prak deze met een vork.
-
Hak de knoflook en voeg het sap van de limoen, zout en peper toe.
-
En zet er een een bakje crème-fraîche bij.
-
Serveer alles in bakjes op een hele grote plank.
- Eet smakelijk!