Vegetarische rotirol met aardappelchutney
Recept
Ingrediënten
-
aardappelchutney3grote kruimige aardappels
-
4teentjes knoflook
-
2madame Jeannette
-
2 elmasala pasta
-
•zout naar smaak
-
3 elzonnebloemolie
-
•azijn
-
Rotiplaat1 kgzelfrijzend bakmeel
-
750 mlwater
-
1teentje knoflook
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkerriepoeder
-
1 kgkruimige aardappels
-
•zout
-
•olie
-
Vulling6 elmasala
-
1 elkorianderpoeder
-
1 elkomijnpoeder
-
2tomaten
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1 kgaardappels
-
500 gkousenband
-
Komkommer op zuur4 elsuiker
-
•peper/zout
-
1komkommer
-
1rode ui
-
3 dlazijn
-
2 dlwater
-
Benodigheden•stamper
-
Begin met het maken van de chutney. Schil en rasp de aardappels. Spoel ze goed af in een zeef met koud water en doe ze dan in een bak. Doe er water bij tot de aardappels net onder staan en voeg een flinke scheut azijn toe. Laat het 15 min rusten. Giet de aardappels af en laat ze vervolgens uitlekken tot dat er geen water meer uitkomt. Verhit de zonnebloemolie en voeg deze toe aan de geraspte aardappels. Snij de Madame Jeanette en de knoflook zo fijn mogelijk en roer deze door de aardappels samen met wat zout naar smaak. Als laatste roer je de masala pasta er doorheen.
-
Ga verder met de roti plaat. Kneed het zelfrijzend bakmeel samen met het water tot een mooie, soepele deegbal. Smeer de deegbal in met wat olie en laat het deeg 1 uur rusten onder een vochtige theedoek.
-
Kook de aardappelen gaar en breng ze op smaak met de komijnpoeder, korianderpoeder, een gehakt teentje knoflook, kerriepoeder en 2 eetlepels kokosolie. Prak alles goed door elkaar met een stamper. Maak van het deeg balletjes zo groot als een tennisbal. Druk de balletjes een beetje plat. Druk in het midden het deeg een beetje in, zodat je de aardappelvulling erin kan doen. Vouw het deeg dicht met de vulling erin en druk de randen goed tegen elkaar zodat het niet makkelijk open kan springen. De deegbal is nu gevuld. Herhaal dit voor alle deegballetjes.
-
Strooi op een schoon aanrecht wat zelfrijzend bakmeel en rol hierop met een deegroller de gevulde deegballetjes tot een ronde pannenkoek. Draai tijdens het uitrollen de roti een aantal keer om zodat het niet op het aanrecht blijft plakken. Verhit een grote koekenpan met een klein beetje kokosolie en bak de roti erin. Smeer de bovenkant met een beetje kokosolie in en bak de roti aan beide kanten ongeveer 2 a 3 minuten goudbruin.
-
Ga verder met het maken van de vulling. Kook de aardappelen gaar in ruim water met een snufje zout en 1 eetlepel masala poeder. Haal aan beide kanten van de kousenband het puntje eraf en snij de kousenband in lange stukken van ongeveer 4 cm lang. Verhit een hoge pan of grote wok met een scheutje olie en bak de masala al roerend even op ongeveer 20 tot 30 seconden. Voeg vervolgens de gesneden tomaat, ui en knoflook er aan toe.
-
Bak de kousenband mee en doe er na 1 minuutje bakken de komijnpoeder en korianderpoeder bij. Voeg er vervolgens zoveel water aan toe dat de kousenband onderligt en roer het goed door. Laat dit op een laag vuurtje inkoken. Als de aardappels gaar zijn, doe je deze erbij en kook je alles nog ongeveer 10 min in zodat de smaken goed opgenomen worden.
-
Ga verder met het maken komkommer op zuur. Kook in een waterkoker 2 deciliter water. Snij ondertussen de komkommer zonder zaadlijst in dunne plakjes. Snij een ui in halve ringen en plaats dit samen met de gesneden komkommer in een grote kom. Voeg de azijn eraan toe, samen met de suiker en een snufje zout. Voeg het gekookte water eraan toe en roer dit geheel goed door.
- Eet smakelijk!