Vegetarische samosa
Als Ramon zegt aardappel, kerrie, komijn, gember en verse koriander, dan roept iedereen natuurlijk: Indiaas! Hij maakt samosa: driehoekig gevouwen gevulde deeghapjes. Deze versie is vegetarisch en je krijgt ook meteen de recepten voor twee kakelverse Indiase dipsauzen. Een heerlijk, betaalbaar gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Deeg225 gbloem
-
•snufje zout
-
1 elolie
-
125 mlwater
-
Vulling3aardappels
-
•kerrie
-
•komijn
-
•gember
-
5takjes verse koriander
-
5takjes peterselie
-
150 gspinazie diepvries
-
1ei
-
•zout en peper
-
Mango salsa1rijpe mango
-
1citroen
-
1rode peper
-
1rode paprika
-
1rode ui
-
1/4bosje koriander
-
•zout en peper
-
Yoghurt munt, koriander200 mlyoghurt
-
1/2citroen
-
5blaadjes munt
-
5takjes koriander
-
1eetlepel suiker
-
•zout
-
Strooi bloem op het aanrecht en maak er een kuiltje in. Voeg daar het water, de olie en het zout aan toe. Meng dit voorzichtig tot een deeg. Kneed het deeg even goed glad, wikkel het in plastic folie en laat het een uur rusten.
-
Snij de aardappelen in blokjes en kook ze gaar. Laat goed afkoelen. Snij de koriander en peterselie fijn. Roer nu alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
-
Rol het deeg uit. Snij er vierkantjes van. Doe de vulling erin en vouw ze goed dicht. Frituur ze op 180 graden ongeveer 3 minuten.
-
Snij de mango, rode ui en paprika in kleine blokjes. Snij de peper fijn en hak de koriander. Knijp de citroen uit en voeg alles bij elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Hak de kruiden fijn en voeg bij de yoghurt. Doe daar ook de suiker, citroensap en koriander bij. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met klein beetje zout.
- Eet smakelijk!