Vegetarische Tjap Ttjoy
Chef-kok Sharon de Miranda krijgt geen genoeg van gerechten met veel groenten. Vandaag maakt ze een populair vegetarisch gerecht dat echt tjokvol groenten zit: tjap tjoy met onder andere babymais, paprika, komkommer, peultjes, wortel, bamboescheuten, taugé en verschillende paddenstoelen. En om het af te maken rijst, gemaakt van broccoli. Dat dan weer wel.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gbaby mais
-
1rode paprika
-
1gele paprika
-
1komkommer
-
100 gpeultjes
-
3teentjes knoflook
-
200 gkastanje champignons
-
100 goesterzwammen
-
100 gshiitake
-
1grote wortel
-
125 gbamboescheuten uit blik
-
3eetlepels sojasaus
-
150 gtaugé
-
2eetlepels maïzena
-
1bosje bosui
-
1broccolli
-
•olie
-
Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne plakjes en snij de paprika’s in reepjes.
-
Hak 2 teentjes knoflook fijn en bak dit in een grote pan met wat olie. Voeg ook de wortel en de paprika’s hier aan toe.
-
Ondertussen snijd je de champignons en de oesterzwammen en de shiitake pluk je uit elkaar. Voeg ook dit toe aan de pan samen met de peultjes laat het allemaal even lekker bakken.
-
Dan doe je de babymais en de bamboescheuten erbij en een gesneden komkommer zonder zaadlijst.
-
Voeg de soja saus eraan toe samen met de maïzena en een scheutje water. Laat dit op staan totdat het gaat binden.
-
Als laatst voeg je er wat Spaanse peper naar smaak bij de taugé en gesneden lange ui .
-
Verhit een koekenpan en bak de sesamzaadjes goudbruin. Let op: blijf er bij staan en houd de zaadjes in beweging anders verbranden ze snel
-
Snijd de broccoli in roosjes. De stronk van de broccoli in stukken en maal deze fijn in een keukenmachine of blender
-
Verhit een pan met een klein scheutje olie. Hak 1 knoflook teen fijn en bak deze ongeveer 1 min in de pan.
-
Verwijder de pan van het vuur en roer de gemalen broccoli in de hete pan met knoflook. Breng het op smaak met eventueel nog wat peper en zout.
- Eet smakelijk!