Vers geplukte sla met moerbeidressing

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Stadsboerin Doetinchem
4 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
18 personen
Ellen Willems is ervan overtuigd dat we naar een ander voedselsysteem moeten. En in plaats van wachten op een globale verandering, is zij zelf begonnen om lokaal voedsel te produceren met respect voor natuur, dieren en mensen. In haar stadsmoestuin in Doetinchem hoopt zij mensen te kunnen overtuigen dat je zelfvoorzienend kunt verbouwen, zonder gif of kunstmest en dat je de waarde van de aarde weer kan zien. Een instelling die culinair schrijver Nadia Zerouali deelt en hiervoor graag naar haar vertrouwde Achterhoek afreist.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • flinke bos bietenloof, postelein en raapsteeltjes
  • 4
    zout ingelegde komkommers (Midden-Oosterse supermarkt)
  • 1 teentje
    knoflook
  • 6 el
    moerbeisiroop (Midden-Oosterse supermarkt)
  • 2 el
    sumak
  • olijfolie
  • zout
  • olie om in te frituren
  • oud brood

Bereiding

  1. 1

    Maak de slablaadjes schoon en droog. 

  2. 2

    Snij de komkommertjes fijn. 

  3. 3

    Pel en rasp de knoflook fijn. 

  4. 4

    Maak een dressing van de knoflook, siroop, sumak, een flinke scheut olie, wat zout en een scheutje water. Meng alles goed door elkaar.

  5. 5

    Verwarm ondertussen de olie. Scheur het brood en frituur het in de hete olie goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Verdeel vlak voor het serveren de sla, dressing en knapperig brood over een schaal of bordjes en serveer direct. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!