4 minuten

Verse gnocchi met kastanjes, beurre noisette en parmezaanse kaas

Maak je dit recept? Dan ruik je de straten van Parijs! Onze chef-kok Rosah van Schendelen roostert verse kastanjes en maakt gnocchi. Die kook je binnen één minuut! Een prachtig bordje pasta met een klassieke beurre noisette van roomboter, salie, slagroom en kastanjes of hazelnoten.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de verse gnocchi:
    500 gr
    aardappelpuree
  • 250 gr
    kastanje bloem
  • 50 gr
    bloem
  • 1 tl
    zout
  • 2
    eieren
  • Voor de beurre noisette:
    100 gr
    roomboter
  • 4 takjes
    salie
  • 80 gr
    slagroom
  • 80 gr
    gekookte kastanjes (of kastanjepuree)
  • 80 gr
    gepofte kastanjes (of gebakken hazelnoten)
  • parmezaanse kaas naar smaak
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • Voor de rozijnen in port:
    50 gr
    balsamicostroop
  • 200 ml
    rode port
  • 80 gr
    rozijnen
  1. Let op: begin met de rozijnen in port. Die moeten namelijk één dag van tevoren gemaakt worden en een nachtje blijven staan om alle smaken goed in te laten trekken.

  2. Kook hiervoor de balsamico en de port in tot de helft. Schenk het mengsel over de rozijnen. Dek af als het wat afgekoeld is en laat het zo een nachtje staan.

  3. Begin dan met de verse gnocchi. Kluts de eieren en doe dit mengsel samen met de twee soorten bloem en zout in een kom.

  4. Kneed tot een gelijkmatig deeg. Verplaats het deeg naar een bebloemde werkbank en verdeel in 4 gelijke stukken. Rol hier lange repen van.

  5. Snijd met een mes kleine stukjes gnocchi van de rollen. Leg uit elkaar, anders gaat de gnocchi aan elkaar plakken.

  6. Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook en doe zodra het kookt de gnocchi erin. 

  7. Kook de stukjes gnocchi in ongeveer 1-2 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze gaan drijven. Haal uit het water.

  8. Smelt ondertussen in een steelpan de roomboter en wacht tot deze lichtbruin begint te kleuren. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg dit toe aan de pan. Voeg dan de gekookte kastanjes toe.

  9. Voeg de slagroom toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met fijngehakte salie, zout en peper. Doe de gnocchi erbij en laat even meebakken.

  10. Leg de gnocchi op een bord en garneer af met geraspte parmezaanse kaas, gepofte kastanjes en de rozijnen in port. 

  11. Geniet van je zelfgemaakte gnocchi met kastanjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink