Gnocchi met saus van pancetta
Chef-kok Ramon Brugman maakt gnocchi met saus van pancetta, tomaat en ricotta. Gnocchi betekent eigenlijk gewoon 'klonten'. Dat klinkt misschien niet heel appetijtelijk, maar als Ramon aan de slag gaat met aardappelpuree voor zijn gnocchi di patate met zelfgemaakte saus, loopt het water je in de mond.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
saus200 gpancetta
-
2ui
-
3tenen knoflook
-
1bakje ricotta
-
4tomaten
-
1bos basilicum
-
1bos rucola
-
•zout en peper
-
•Parmezaan
-
Gnocchi1 kgkruimige aardappelen
-
300 gbloem
-
1ei
-
•zout
-
Begin met de gnocchi. Schil de aardappels en kook ze gaar.
-
Giet ze af en stoom ze helemaal droog.
-
Knijp ze door de aardappelknijper en laat het goed afkoelen.
-
Tik een ei en voeg deze bij de aardappels. Doe ook de bloem en een snufje zout erbij.
-
Kneed het rustig door elkaar heen tot het een mooie bal vormt.
-
Verdeel in drie stukken en rol er een lange rol van. Snijd hier kleine stukjes van.
-
Haal de kleine stukjes over een vork om er een tekening in te krijgen. Bekijk de video voor een duidelijkere uitleg.
-
Breng een grote pan water aan de kook en doe er een beetje zout in.
-
Kook de gnocchi gaar. Als ze drijven zijn ze goed. Giet ze daarna af.
-
Ga dan verder met de saus. Snij hiervoor de ui, knoflook en pancetta fijn. Bak alles aan in een pan.
-
Snij de tomaten fijn en voeg deze bij de pancetta in de pan. Kook tot saus.
-
Snij de basilicum.
-
Voeg de ricotta toe aan de saus en breng aan de kook.
-
De gnocchi, rucola en basilicum mogen ook bij de saus. Schud de pan goed heen en weer, zodat alles goed gemengd wordt.
-
Doe in een bord en rasp er Parmezaan overheen. Leg bovenop een beetje rucola.
- Eet smakelijk!