2 minuten
Verse vis op zuur met een balsamico vinaigrette
Onze culinair expert Alain Caron maakt een chique gerechtje met verse vis en een een balsamico vinaigrette met bergamot, hazelnootjes en garum! Ken je dat? Een vissaus die door de Romeinen al werd gebruikt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de vinaigrette25 grvissaus, garum of sojasaus op basis paddenstoelen
-
25 mlespresso
-
40 grhazelnoot olie
-
15 grbalsamico azijn
-
•geraspte bergamot of citroen
-
•gehakte hazelnoten
-
•peper
-
Voor de gemarineerde vis400 grVerse zeewolf, zalm, makreel, tonijn of rode baars
-
Benodigdheden•een ijzeren ring met een diameter van 9 cm
-
•plastic folie
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en zet apart.
-
Pak ongeveer 100 gram vis per persoon. Je kan hiervoor dus eigenlijk alle verse vis gebruiken die je lekker vindt. Snijd de vis in dunne plakjes.
-
Pak een stuk folie en leg de vis erop in de ring. Doe dit vier keer en zet het weg in de koeling.
-
Ga je bijna aan tafel? Haal de vis dan uit de koeling en serveer het in het midden van je bord.
-
Schenk er wat vinaigrette overheen, zodat alle stukjes vis bedekt zijn. Laat het gerechtje nog vijf minuten rusten en serveer het dan.
- Geniet van je vis!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.