2 minuten

Verse vis op zuur met een balsamico vinaigrette

Onze culinair expert Alain Caron maakt een chique gerechtje met verse vis en een een balsamico vinaigrette met bergamot, hazelnootjes en garum! Ken je dat? Een vissaus die door de Romeinen al werd gebruikt. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de vinaigrette
    25 gr
    vissaus, garum of sojasaus op basis paddenstoelen
  • 25 ml
    espresso
  • 40 gr
    hazelnoot olie
  • 15 gr
    balsamico azijn
  • geraspte bergamot of citroen
  • gehakte hazelnoten
  • peper
  • Voor de gemarineerde vis
    400 gr
    Verse zeewolf, zalm, makreel, tonijn of rode baars
  • Benodigdheden
    een ijzeren ring met een diameter van 9 cm
  • plastic folie
  1. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en zet apart.

  2. Pak ongeveer 100 gram vis per persoon. Je kan hiervoor dus eigenlijk alle verse vis gebruiken die je lekker vindt. Snijd de vis in dunne plakjes.

  3. Pak een stuk folie en leg de vis erop in de ring. Doe dit vier keer en zet het weg in de koeling.

  4. Ga je bijna aan tafel? Haal de vis dan uit de koeling en serveer het in het midden van je bord.

  5. Schenk er wat vinaigrette overheen, zodat alle stukjes vis bedekt zijn. Laat het gerechtje nog vijf minuten rusten en serveer het dan.

  6. Geniet van je vis!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg