Vietnamese springrolls met salade van watermeloen, feta en krokante nootjes
Chef-kok Ramon Brugman maakt heerlijke Vietnamese springrolls met traditionele nuoc cham als dipsaus en een frisse salade van watermeloen, feta en krokante nootjes. Smullen maar!
Recept
Ingrediënten
-
2 strauwe of gerookte zalm
-
12 strijstvellen
-
100 grdungesneden ijsbergsla
-
1/2komkommer in dunne reepjes
-
1/2winterpeen superdunne sliertjes
-
1rode paprika dunne sliertjes
-
100 grrijstnoedels
-
•blaadjes verse munt (dun gesneden)
-
•blaadjes verse koriander (gesneden)
-
•blaadjes Thaise basilicum
-
1daikon
-
•zwarte sesamzaadjes
-
•geroosterde pinda’s
-
Voor de vissaus (Nuoc Cham)25 mlvissaus
-
25 grsuiker
-
50 mlwater
-
50 mllimoensap
-
1 teenknoflook
-
1rode peper
-
Voor de salade1 kwartwatermeloen
-
1kleine rode ui
-
200 grfeta
-
8 blaadjesmunt
-
8 blaadjesbasilicum
-
1citroen
-
•olijfolie
-
100 grgeroosterde cashewnootjes
-
Snijd de rauwe zalm in dunne slierten of pluk de gerookte zalm. Je kan kiezen welke soort zalm je voor dit gerecht gebruikt. Beide zijn lekker.
-
Voor de vulling van de springrolls. Snijd de ijsbergsla, komkommer, winterpeen, paprika en daikon in dunne sliertjes. Snijd daarna de kruiden (munt, koriander en basilicum) heel fijn. En kook ondertussen de noedels. Meng alles goed door elkaar.
-
Voor de vissaus: hak de knoflook fijn en snijd de peper in ringen. Roer de rest van de ingrediënten door elkaar tot de suiker is opgelost.
-
Voor de salade: snijd de meloen in kleine blokjes en leg ze op een grote schaal. Kruimel hier de feta overheen. Snijd de ui, munt en basilicum in reepjes en strooi het er overheen.
-
Knijp vervolgens de citroen over de salade uit. En schenk er een scheutje olijfolie over. Maak het af met grof gehakte cashewnootjes.
-
Laat een rijstvelletje in een bak met warm water zakken en wacht 20 seconden. Haal het er voorzichtig uit en leg het op je bord.
-
Rangschik de ingrediënten op de rijstvelletjes. Rol vervolgens dicht als een loempia. Snijd de springrolls doormidden en serveer op een schaal samen met de vissaus.
- Eet smakelijk!