8 minuten

Vietnamese springrolls met salade van watermeloen, feta en krokante nootjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt heerlijke Vietnamese springrolls met traditionele nuoc cham als dipsaus en een frisse salade van watermeloen, feta en krokante nootjes. Smullen maar!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 2 st
    rauwe of gerookte zalm
  • 12 st
    rijstvellen
  • 100 gr
    dungesneden ijsbergsla
  • 1/2
    komkommer in dunne reepjes
  • 1/2
    winterpeen superdunne sliertjes
  • 1
    rode paprika dunne sliertjes
  • 100 gr
    rijstnoedels
  • blaadjes verse munt (dun gesneden)
  • blaadjes verse koriander (gesneden)
  • blaadjes Thaise basilicum
  • 1
    daikon
  • zwarte sesamzaadjes
  • geroosterde pinda’s
  • Voor de vissaus (Nuoc Cham)
    25 ml
    vissaus
  • 25 gr
    suiker
  • 50 ml
    water
  • 50 ml
    limoensap
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    rode peper
  • Voor de salade
    1 kwart
    watermeloen
  • 1
    kleine rode ui
  • 200 gr
    feta
  • 8 blaadjes
    munt
  • 8 blaadjes
    basilicum
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • 100 gr
    geroosterde cashewnootjes
  1. Snijd de rauwe zalm in dunne slierten of pluk de gerookte zalm. Je kan kiezen welke soort zalm je voor dit gerecht gebruikt. Beide zijn lekker.

  2. Voor de vulling van de springrolls. Snijd de ijsbergsla, komkommer, winterpeen, paprika en daikon in dunne sliertjes. Snijd daarna de kruiden (munt, koriander en basilicum) heel fijn. En kook ondertussen de noedels. Meng alles goed door elkaar.

  3. Voor de vissaus: hak de knoflook fijn en snijd de peper in ringen. Roer de rest van de ingrediënten door elkaar tot de suiker is opgelost.

  4. Voor de salade: snijd de meloen in kleine blokjes en leg ze op een grote schaal. Kruimel hier de feta overheen. Snijd de ui, munt en basilicum in reepjes en strooi het er overheen. 

  5. Knijp vervolgens de citroen over de salade uit. En schenk er een scheutje olijfolie over. Maak het af met grof gehakte cashewnootjes. 

  6. Laat een rijstvelletje in een bak met warm water zakken en wacht 20 seconden. Haal het er voorzichtig uit en leg het op je bord.

  7. Rangschik de ingrediënten op de rijstvelletjes. Rol vervolgens dicht als een loempia. Snijd de springrolls doormidden en serveer op een schaal samen met de vissaus. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets