3 minuten

Vistartaar met hangop, kaviaar en knapperige pommes soufflées

Op en top luxe! Onze chef-kok Leon Mazairac maakt een kerst gerechtje met kaviaar van steur. Dit is natuurlijk top of the bill. Je kan ook gaan voor heilbot of zalm en de kaviaar vervangen door zalm-, forel- of haringeitjes of fijngesneden zwarte olijven. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de tartaar met kaviaar:
    400 gr
    visfilet naar eigen smaak (zoals steur, zalm of heilbot)
  • 4 tl
    kaviaar (alternatief: vraag je visboer om zalm-, forel-, of haringeitjes of ga voor fijngesneden zwarte olijven)
  • 200 ml
    hangop
  • 1
    citroen
  • 1 mespunt
    gedroogde kaviaar (of zout)
  • 1 scheut
    olijfolie
  • Voor de mousses:
    200 ml
    schapenyoghurt
  • 1 mespunt
    zeewier
  • Paar blaadjes
    wakatai (Peruaanse munt) of gewone munt en koriander
  • Voor de afwerking:
    eetbare dahliabloemen
  • 1
    aardappel, geschild
  • 4 plakken
    bladerdeeg
  • Benodigdheden:
    spuitzak
  • kookringen (een grote en een kleine)
  1. Steek met de kookring een cirkel uit het bladerdeeg en steek het midden eruit met een kleinere ring. Herhaal dit vier keer. Prik er dan een paar gaatjes in en bak op 200 graden tot ze lichtbruin en gaar zijn.

  2. Snijd de aardappels in hele dunne plakjes en frituur ze eerst op 150 graden. Laat ze afkoelen en frituur nog eens op 190 graden. Ze bollen dan op tot kleine kussentjes. Zet apart. Nu heb je 'pommes soufflées'. 

  3. Klop het zeewier door de schapenyoghurt en doe in een spuitzak of -fles. Doe hetzelfde met de yoghurt en wat wakatai. Leg dit in de koeling. 

  4. Snijd de steur in reepjes en daarna in blokje: zo maak je een fijne tartaar.

  5. Doe er een flinke eetlepel hangop bij en rasp van de citroen. Maak aan met een scheut olijfolie en roer goed door. Breng op smaak met gedroogde kaviaar (of gewoon grof zout).

  6. Pak de ring en leg deze in het midden van het bord. Druk dit een beetje aan en verwijder de ring. Leg er een bladerdeegring op.

  7. Leg in het gat van het bladerdeegringetje of de tartaar een theelepel kaviaar. Strijk het glad. Spuit om de ring kleine dopjes zeewier yoghurt en watakai yoghurt.

  8. Leg de aardappelkussentjes er omheen en garneer met de dahliabloemetjes en wakataiblaadje. Eet smakelijk!

  9. Geniet van je tartaar met kaviaar!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg