Carpaccio van vis met kaviaar
Culinair expert Alain Caron is in het Achterhoekse Laren, waar Sandra en Martin Hoentjen een heuse kaviaarkwekerij runnen. Zij houden de steuren in grote waterbassins. Deze vissen hebben spitse neuzen, die zij graag boven water uitsteken. Zij produceren als enige vissen het ware 'zwarte goud': kaviaar. Hoe dat in zijn werk gaat laten Sandra en Martin graag zien aan de enthousiaste Alain. En daarna toont Alain zijn culinaire kunsten door een gerecht met zowel de steur zelf als met de kaviaar te bereiden.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
40 gkaviaar
-
1limoen
-
1citroen
-
2aardappelen
-
160 guien
-
2bosjes peterselie
-
2 elcrème-fraîche
-
400 gsteur of een filet van witte vis (zonder graat en vel)
-
100 ggerookte zalm in kleine blokjes
-
Schil en kook de aardappelen en prak ze daarna.
-
Snij de zalmfilet in blokjes en meng dit met de geprakte aardappel.
-
Snipper de uien en fruit deze met 40 gr boter in 25 minuten glazig tot een soort compote
-
Maak een sausje door 2 bosjes peterselie kort te blancheren en wanneer de peterselie is afgekoeld en wat droog gedept, pureer je het
-
Snij de steur (of andere witte vis) in dunne plakjes en leg deze op de borden als een carpaccio.
-
Doe er wat olijfolie op met behulp van een kwastje.
-
Verdeel dan het aardappel- en zalmmengsel in een metalen ring met een diameter van 6 cm op elke bord met de carpaccio van de vis.
-
Doe de gekonfijte uien erop. Doe dan ook de kaviaar op .
-
Sprenkel wat crème-fraîche, de peterseliesaus en olijfolie eromheen.
-
Rasp de schil van de limoen en citroen eroverheen.
-
Maak af met wat zout en peper naar smaak.
- Eet smakelijk!