Vitello tonnato
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle, lekkere maaltijd met kalfsvlees en tonijn: de klassieker vitello tonnato.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
800 grkalfsmuis
-
20 grbruine bastardsuiker
-
2takjes rozemarijn
-
2takjes tijm
-
1teentje knoflook
-
•roomboter
-
200 grtonijn
-
2eidooiers
-
1 elfijne mosterd
-
1 elazijn
-
1citroen
-
150 mlolijfolie
-
1 dlkookroom
-
4 elkappertjes
-
•peterselie
-
•peper en zout
-
Verhit de oven voor op 200 graden.
-
Smelt een beetje roomboter in de pan en laat het een beetje bruin worden. Vervolgens leg je de kalfsmuis in de pan en schroei je het vlees rondom dicht en bruin. Als het goed is dichtgeschroeid leg je het vlees even uit de pan.
-
Snij de rozemarijn, tijm en knoflook fijn en smeer het vlees hiermee in samen met de basterdsuiker en wat peper en zout naar smaak.
-
Pak het vlees in met wat aluminium folie en bak het ongeveer 15 tot 20 min af in de oven.
-
Maak ondertussen de tonijnsaus. Hiervoor mix je de eidooiers met wat zout, mosterd, azijn en het sap van een halve citroen. Mix net zo lang totdat het crème kleurig is en voeg er dan druppel voor druppel olijfolie aan toe totdat er een mooie mayonaise ontstaat.
-
Laat de tonijn uit blik even uitlekken en voeg dit samen met de kookroom aan de mayonaise toe.
-
Hak de peterselie fijn en roer ook dit door de mooie romige saus.
-
Haal het vlees uit de oven als het mooi rosé is. Laat het vlees eerst 10 minuten rusten voordat je er dunne plakjes van snijdt.
-
Frituur de kappertjes krokant.
-
Maak je bord op. Begin met een paar plakjes van het vlees. Smeer daarover wat van de tonijnmayonaise en strooi als laatste een paar van de gefrituurde kappertjes over de vitello tonnato.
- Eet smakelijk!