Recept: Vitello tonnato

12 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Vitello tonnato
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle, lekkere maaltijd met kalfsvlees en tonijn: de klassieker vitello tonnato.
4 personen

Ingrediënten voor Vitello tonnato

  • 800 gr kalfsmuis
  • 20  gr  bruine basterdsuiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • Roomboter
  • 200 gr tonijn uit blik
  • 2 eidooiers​
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 citroen
  • 150 ml olijfolie
  • 1 dl kookroom
  • 4 eetlepels kappertjes
  • Peterselie
  • Peper/ zout naar smaak

 


Wat drinken we erbij? Een bruisend watertje met komkommer ( 150 ml bruisend water, 6 plakjes komkommer en 3 ijsblokjes)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verhit de oven voor op 200 graden.

     

  2. 2

    Smelt een beetje roomboter in de pan en laat het een beetje bruin worden. Vervolgens leg je de kalfsmuis in de pan en schroei je het vlees rondom dicht en bruin. Als het goed is dichtgeschroeid leg je het vlees even uit de pan. 

  3. 3

    Snij de rozemarijn, tijm en knoflook fijn en smeer het vlees hiermee in samen met de basterdsuiker en wat peper en zout naar smaak.

  4. 4

    Pak het vlees in met wat aluminium folie en bak het ongeveer 15 tot 20 min af in de oven.  

  5. 5

    Maak ondertussen de tonijnsaus. Hiervoor mix je de eidooiers met wat zout, mosterd, azijn en het sap van een halve citroen. Mix net zo lang totdat het crème kleurig is en voeg er dan druppel voor druppel olijfolie aan toe totdat er een mooie mayonaise ontstaat. 

  6. 6

    Laat de tonijn uit blik even uitlekken en voeg dit samen met de kookroom aan de mayonaise toe.  

  7. 7

    Hak de peterselie fijn en roer ook dit door de mooie romige saus. 

  8. 8

    Haal het vlees uit de oven als het mooi rosé is. Laat het vlees eerst 10 minuten rusten voordat je er dunne plakjes van snijdt. 

  9. 9

    Frituur de kappertjes krokant. 

  10. 10

    Maak je bord op. Begin met een paar plakjes van het vlees. Smeer daarover wat van de tonijnmayonaise en strooi als laatste een paar van de gefrituurde kappertjes over de vitello tonnato.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter