Bierstoof met zeebaars

chef-kok
Leon Mazairac
bier brouwen
4 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
33 personen
In het Diemerbos staat het proeflokaal van bierbrouwers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Zij hebben hun liefde voor de natuur en voor bier met elkaar verenigd. Ze proberen zo duurzaam mogelijk te brouwen. Voor elke hectoliter bier planten ze een boom terug. Chef-kok Leon Mazairac is benieuwd naar deze 'vogelbieren'.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 g
    zeebaars (of andere rauwe vis)
  • 100 g
    judasoren
  • 1
    sjalotje
  • ingelegde okra
  • ingelegde snijbiet
  • venkelbloemetjes
  • kropsla
  • 1 teentje
    knoflook
  • 1 dl
    paddenstoelenbouillon
  • een beetje bier
  • zoetzuur

Bereiding

  1. 1

    Snij de vis in blokjes en meng met het zoetzuur.

  2. 2

    Maak dunne reepjes van de judasoren en stoof aan in een beetje olie.

     

  3. 3

    Blus af met wat bier en een beetje paddenstoelenbouillon.

  4. 4

    Snij de kropsla en doe deze in de bowl.

  5. 5

    Leg de vis erop en bedek met de judasoren. Werk af met de knolcrème en de in reepjes gesneden zoetzure okra en snijbiet.

  6. 6

    Garneer het gerecht met venkelbloemetjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!