Wildstoof met gepofte pastinaak en stoofpeertjes

chef-kok
Ramon Brugman
wildstoof met gepofte pastinaak en stoofpeertjes
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
120 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
13 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Wildstoof
    500 g
    wildpoulet (wildzwijn, haas en hert)
  • 50 g
    rookspek
  • 1 el
    boter
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 glas
    rode wijn
  • 50 ml
    azijn
  • 250 ml
    runderbouillon
  • 1/2
    prei
  • 1/2
    winterpeen
  • 1/4
    knolselderij
  • 125 g
    paddestoelen
  • 2 blaadjes
    laurier
  • 1/2 bosje
    tijm
  • 2
    kruidnagels
  • 50 g
    zilveruitjes
  • 3 plakken
    ontbijtkoek
  • zout en peper
  • Gepofte pastinaak
    4
    pastinaken
  • zout en peper
  • Stoofpeertjes
    4
    gieserwildeman peertjes
  • 1 glas
    rode wijn
  • 4 el
    suiker
  • 1
    sinaasappel
  • 1
    kaneelstokje
  • 1
    steranijs

Bereiding

  1. 1

    We beginnen bij de poulet. Bak de wildpoulet en spek aan in de boter tot deze bruin kleurt. Snij de ui en knoflook en voeg toe. Blus af met de rode wijn.

  2. 2

    Voeg de azijn en de bouillon toe. Snij de prei, winterpeen en de knolselderij in fijne blokjes. Voeg toe samen met de laurier, tijm en de kruidnagel. Laat dit anderhalf uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.

  3. 3

    Als het vlees zacht is voeg je de ontbijtkoek en de zilveruitjes toe. Bak ondertussen de paddestoelen aan tot deze goed gebakken zijn. Voeg ze bij de stoof. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Leg elke pastinaak op een aluminiumfolietje en besprenkel met olie en zout en peper. Wikkel dan de pastinaak goed in en leg ze op het vuur. 

  5. 5

    Schil de peertjes en haal het klokhuis eruit. Doe de wijn in een pan samen met de rest van de ingrediënten.

  6. 6

    Voeg de peertjes toe en knip een bakpapiertje op maat van de pan. Leg deze op de peertjes en leg er wat zwaars op zodat de peetjes onder blijven. Breng aan de kook en zet zacht. Kook ze ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn . Laat ze afkoelen in het vocht.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!