Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Wildstoof500 gwildpoulet (wildzwijn, haas en hert)
-
50 grookspek
-
1 elboter
-
1ui
-
2 tenenknoflook
-
1 glasrode wijn
-
50 mlazijn
-
250 mlrunderbouillon
-
1/2prei
-
1/2winterpeen
-
1/4knolselderij
-
125 gpaddestoelen
-
2 blaadjeslaurier
-
1/2 bosjetijm
-
2kruidnagels
-
50 gzilveruitjes
-
3 plakkenontbijtkoek
-
•zout en peper
-
Gepofte pastinaak4pastinaken
-
•zout en peper
-
Stoofpeertjes4gieserwildeman peertjes
-
1 glasrode wijn
-
4 elsuiker
-
1sinaasappel
-
1kaneelstokje
-
1steranijs
-
We beginnen bij de poulet. Bak de wildpoulet en spek aan in de boter tot deze bruin kleurt. Snij de ui en knoflook en voeg toe. Blus af met de rode wijn.
-
Voeg de azijn en de bouillon toe. Snij de prei, winterpeen en de knolselderij in fijne blokjes. Voeg toe samen met de laurier, tijm en de kruidnagel. Laat dit anderhalf uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
-
Als het vlees zacht is voeg je de ontbijtkoek en de zilveruitjes toe. Bak ondertussen de paddestoelen aan tot deze goed gebakken zijn. Voeg ze bij de stoof. Breng op smaak met zout en peper.
-
Leg elke pastinaak op een aluminiumfolietje en besprenkel met olie en zout en peper. Wikkel dan de pastinaak goed in en leg ze op het vuur.
-
Schil de peertjes en haal het klokhuis eruit. Doe de wijn in een pan samen met de rest van de ingrediënten.
-
Voeg de peertjes toe en knip een bakpapiertje op maat van de pan. Leg deze op de peertjes en leg er wat zwaars op zodat de peetjes onder blijven. Breng aan de kook en zet zacht. Kook ze ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn . Laat ze afkoelen in het vocht.
- Eet smakelijk!