Recept: Wijting (vis) met kruiden bij de absint

29 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Wijting (vis) met kruiden bij de absint

Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Milton Verseput duiken in het mysterie van de absint. Léon maakt een heerlijk gerecht bij de absint: wijting (vis) in kruiden.

4 personen

Ingrediënten voor Wijting (vis) met kruiden bij de absint

  • wijting
  • bronze venkel
  • venkel
  • kervel
  • dille
  • witte ui
  • citroen
  • boter
  • peper
  • zout
  • knoflook
  • wijnruit
  • Absintalsum
  • Hysop
  • steranijs

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Doe de vis leeg en geschubd in een stuk papier. Vet het papier in met een beetje olie. Vul de vis met een deel van de ingrediënten.

  2. 2

    Beleg de vis met de overige bestanddelen en kruid goed met peper en zout.

  3. 3

    Gaar de vis op 180 graden in een hete lucht oven gedurende 15 minuten.
     

  4. 4

    Maak de verpakking van de vis open samen met een glas frisse Absint.

  5. 5

    Tip: mocht je hier een volwaardig gerecht van willen maken dan kun je er gekookte aardappels met boterjus bij serveren.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter