Wijting (vis) met kruiden bij de absint
Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Milton Verseput duiken in het mysterie van de absint. Léon maakt een heerlijk gerecht bij de absint: wijting (vis) in kruiden.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1wijting
-
•bronze venkel
-
•venkel
-
•kervel
-
•dille
-
•witte ui
-
•citroen
-
•boter
-
•peper
-
•zout
-
•knoflook
-
•wijnruit
-
•absintalsum
-
•hysop
-
•steranijs
-
Doe de vis leeg en geschubd in een stuk papier. Vet het papier in met een beetje olie. Vul de vis met een deel van de ingrediënten.
-
Beleg de vis met de overige bestanddelen en kruid goed met peper en zout.
-
Gaar de vis op 180 graden in een hete lucht oven gedurende 15 minuten.
-
Maak de verpakking van de vis open samen met een glas frisse Absint.
-
Tip: mocht je hier een volwaardig gerecht van willen maken dan kun je er gekookte aardappels met boterjus bij serveren.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.