Wijting (vis) met kruiden bij de absint

chef-kok
Leon Mazairac
absint
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Milton Verseput duiken in het mysterie van de absint. Léon maakt een heerlijk gerecht bij de absint: wijting (vis) in kruiden.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    wijting
  • bronze venkel
  • venkel
  • kervel
  • dille
  • witte ui
  • citroen
  • boter
  • peper
  • zout
  • knoflook
  • wijnruit
  • absintalsum
  • hysop
  • steranijs

Bereiding

  1. 1

    Doe de vis leeg en geschubd in een stuk papier. Vet het papier in met een beetje olie. Vul de vis met een deel van de ingrediënten.

  2. 2

    Beleg de vis met de overige bestanddelen en kruid goed met peper en zout.

  3. 3

    Gaar de vis op 180 graden in een hete lucht oven gedurende 15 minuten.
     

  4. 4

    Maak de verpakking van de vis open samen met een glas frisse Absint.

  5. 5

    Tip: mocht je hier een volwaardig gerecht van willen maken dan kun je er gekookte aardappels met boterjus bij serveren.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!