11 minuten

Winterse salade met bulgur, broccoli en halloumi en vijgen uit de oven

Vind je het lastig om veel groenten te eten in de winter? Maak deze bulgur salade van onze chef-kok Geneal Harreman. Bomvol groenten zoals aardpeer, gegrilde kaki én knapperige broccoli uit de airfryer! Geneal maakt er ook nog een paar krokante bladerdeeghapjes bij met halloumi en vijgen uit de oven.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de salade:
    320 gr
    bulgur
  • 6
    aardperen
  • 2
    kaki's
  • 1
    sjalot
  • 2 tenen
    knoflook
  • 6
    cherrytomaten
  • 2 tl
    knoflookpuree
  • 1/2 el
    tomatenpuree
  • 1 tl
    gemberpuree
  • 2 el
    kristalsuiker
  • 15 ml
    balsamico azijn
  • 1
    broccoli
  • 10 ml
    sojasaus
  • 10 gr
    bieslook
  • 20 gr
    gedroogde cranberries
  • 15 ml
    zonnebloemolie
  • Voor de bladerdeegpakketjes:
    4 vellen
    bladerdeeg
  • 2
    vijgen
  • 150 gr
    halloumi
  • Voor de dressing:
    60 gr
    pecannoten
  • 20 gr
    mosterd
  • 35 ml
    witte wijnazijn
  • 70 ml
    zonnebloemolie
  • Benodigdheden:
    airfryer of oven
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de bulgur in 10 tot 15 minuten gaar. Schil ondertussen de aardperen en snijd ze in zes gelijke stukken. Kook deze ook gaar in ongeveer 15 minuten.

  2. Snijd de sjalot in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit een pan met een scheutje olie op middelhoog vuur en bak de sjalotten met de knoflook.

  3. Haal de bladerdeegvellen uit de diepvries en laat ontdooien.

  4. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan en bak even mee. Voeg dan de suiker en de balsamico azijn toe. Laat dit inkoken en haal de pan dan van het vuur. 

  5. Giet de bulgur af en blus af met wat koud water. Giet ook de aardperen af, houd deze warm in de pan.

  6. Snijd de broccoli in roosjes. Meng met 1tl knoflookpuree, de gemberpuree, de sojasaus en 15 ml olie tot een marinade.

  7. Verdeel dit over de broccoli. Bak 7 tot 10 minuten lang in de airfryer of de oven op 180 graden.

  8. Snijd de kaki’s in plakken en hussel het met 1 tl knoflookpuree en een beetje olie. Breng het op smaak met zout. Grill in een grillpan zodat ze grillstrepen krijgen. Doe hetzelfde met de aardperen.

  9. Snijd de halloumi en vijgen in dunne plakken. Leg op elk bladerdeegvel een paar plakjes halloumi, daar bovenop één plak gegrilde kaki en daarop weer twee plakken vijg. 

  10. Vouw de pakketjes dicht. Gebruik een vork om ze een beetje dicht te drukken aan de randjes. Meng de mosterd met een beetje water. Smeer het bladerdeeg in met dit mengsel. 

  11. Bak ze 10 tot 12 minuten af in een oven voorverwarmd op 200 graden.

  12. Hak de pecannoten fijn en meng het met een staafmixer samen met de mosterd, witte wijnazijn en 70 ml olie tot een dressing.

  13. Snijd de bieslook fijn. Meng de bulgur samen met de bieslook, dressing, tomaten en cranberries. Leg de broccoli, kaki, en aardpeer er speels bovenop. Maak het gerecht af met de bladerdeegpakketjes. Eet smakelijk!

  14. Geniet van je salade met bulgur, broccoli en halloumi en vijgen uit de oven!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal