
Gele curry met bloemkool, bulgur en zoete uien
Trek in een snelle en voedzame curry boordevol groenten uit het seizoen? Maak dit herfst recept van onze chef-kok Sharon de Miranda: een gele curry met bloemkool, zoete aardappel, uien, paprika, en sperzieboontjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de curry:1/2bloemkool
-
100 grsperziebonen
-
100 grzoete aardappel
-
1rode paprika
-
3 elgele curry pasta
-
500 mlkokosmelk
-
1 handjeverse koriander
-
•olie
-
Voor de bulgur:300 grbulgur
-
1citroen
-
•olijfolie
-
600 mlwater
-
Voor de uien:4uien
-
100 grrozijnen
-
2 elsuiker
-
2 tlkaneel
-
•olie
-
Begin met de uien. Snijd ze in ringen en bak kort glazig in een pan met olie.
-
Voeg de suiker, rozijnen en kaneel toe. Roer dit goed door en laat 15 min karamelliseren op laag vuur.
-
Kook de bulgur in 12 min gaar in een pan met kokend water. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
-
Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in reepjes. Haal de punten van de sperziebonen en halveer ze.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de curry pasta kort. Blus af met de kokosmelk en roer goed door.
-
Voeg de bloemkool en zoete aardappel toe. Voeg water toe totdat de groentes onder water staan en laat dit even prutellen.
-
Laat de saus wat dikker worden en voeg dan de paprika en de bonen toe. Giet de bulgur af. Knijp de citroen uit boven de pan en meng samen met 2 el olijfolie goed door.
-
Doe een lepel bulgur op het bord en bedek het met de curry. Leg er wat van de uien op en garneer met wat blaadjes koriander. Eet smakelijk!
- Geniet van je curry!
