7 minuten

Gele curry met bloemkool, bulgur en zoete uien

Trek in een snelle en voedzame curry boordevol groenten uit het seizoen? Maak dit herfst recept van onze chef-kok Sharon de Miranda: een gele curry met bloemkool, zoete aardappel, uien, paprika, en sperzieboontjes.

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de curry:
    1/2
    bloemkool
  • 100 gr
    sperziebonen
  • 100 gr
    zoete aardappel
  • 1
    rode paprika
  • 3 el
    gele curry pasta
  • 500 ml
    kokosmelk
  • 1 handje
    verse koriander
  • olie
  • Voor de bulgur:
    300 gr
    bulgur
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • 600 ml
    water
  • Voor de uien:
    4
    uien
  • 100 gr
    rozijnen
  • 2 el
    suiker
  • 2 tl
    kaneel
  • olie
  1. Begin met de uien. Snijd ze in ringen en bak kort glazig in een pan met olie.

  2. Voeg de suiker, rozijnen en kaneel toe. Roer dit goed door en laat 15 min karamelliseren op laag vuur.

  3. Kook de bulgur in 12 min gaar in een pan met kokend water. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.

  4. Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in reepjes. Haal de punten van de sperziebonen en halveer ze.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de curry pasta kort. Blus af met de kokosmelk en roer goed door.

  6. Voeg de bloemkool en zoete aardappel toe. Voeg water toe totdat de groentes onder water staan en laat dit even prutellen.

  7. Laat de saus wat dikker worden en voeg dan de paprika en de bonen toe. Giet de bulgur af. Knijp de citroen uit boven de pan en meng samen met 2 el olijfolie goed door.

  8. Doe een lepel bulgur op het bord en bedek het met de curry. Leg er wat van de uien op en garneer met wat blaadjes koriander. Eet smakelijk! 

  9. Geniet van je curry!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda