Recept: Witte kool, makreel en tomatenrijst
Chef-kok Sharon de Miranda kan gerechten koken die er op papier heel bijzonder uitzien. Wat dacht u van de combinatie makreel, witte kool, ras-el-hanout en dille? Geserveerd met rijst, die ook niet gewoon rijst is, maar met tomaten en munt wordt geserveerd. Een niet-alledaagse combinatie en wanneer je het resultaat op televisie ziet denk je: wat ziet dát er heerlijk uit! Waarom is niemand daar eerder mee gekomen?
Ingrediënten voor Witte kool, makreel en tomatenrijst
Ingrediënten tomatenrijst:
- 200 g rijst
- 400 g tomaten
- 1 ui
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 1 el (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder (of 1 blokje)
- 1 bosje munt
- olie
Ingrediënten witte kool met makreel:
- 4 makreelfilets
- 1 halve witte kool
- 1 prei
- 2 tomaten
- 1 bosje dille
- 1 bosje platte peterselie
- 1 el (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder
- 1 el Ras el Hanout
- olie
*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.
Aan de slag
- 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- 2
Neem een hoge kookpan en fruit hierin met een klein beetje olie de knoflook en de ui.
- 3
Vervolgens bak je de rijst erin.
- 4
Ontzuur de tomatenpuree in de pan bij de rijst.
- 5
Snij de tomaten (400 g) in kleine blokjes en bak deze kort mee.
- 6
Voeg er water aan toe, totdat je een vingerkootje met water boven de rijst overhoudt.
- 7
Laat alles ongeveer 10 min koken, totdat al het vocht in de rijst is opgenomen.
- 8
Verwijder de pan van het vuur en laat het vervolgens nog 10 min nagaren met de deksel op de pan.
- 9
Als de rijst gaar is, snij je het bosje munt fijn en roer je deze door de rijst heen.
- 10
Dan ga ik verder met het maken van de witte kool met makreel. Snij de prei in ringen en was deze schoon.
- 11
Snij 2 tomaten in partjes en verhit ondertussen een hapjespan.
- 12
Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de prei 1 minuut. Bak de Ras el Hanout kort mee.
- 13
Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de prei 1 minuut. Bak de Ras el Hanout kort mee.
- 14
Snij ondertussen de makreelfilets elk in 3 stukken en plaats deze op de prei.
- 15
Doe de tomaten erbij en blus het af met water, totdat de visjes onder liggen. Voeg de bouillonpoeder toe.
- 16
Snij de kool fijn en voeg deze toe aan de pan. Plaats een deksel op de pan en laat het 10 min koken op middelhoog vuur.
- 17
Verwijder de pan van het vuur en laat het 5 min rusten. Snij ondertussen het bosje dille en de peterselie fijn, roer de gehakte kruiden erdoor.
Laat je reactie achter