Worst met aardappelen, prei en spekblokjes
Alain Caron maakt een gerecht met verantwoorde worsten. Hij maakt er gebakken aardappelen, prei en spekblokjes bij.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
4worstjes
-
2 dlingekookte Jus de veau
-
1 elmosterd
-
2 elroom
-
100 grspekblokjes
-
1prei (of 4 kleine prei)
-
•ui
-
4aardappelen
-
20 grboter
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Maak een saus van de ingekookte jus de veau met de mosterd en room.
-
Bak de spekjes lekker knapperig en zet apart. Maak de prei schoon, snijd het in ringen en blancheer het kort. Snijd de ui in kleine stukjes.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in tweeën (of in blokjes of schijfjes) en droog ze goed.
-
Doe de olijfolie in een pan en bak de aardappelen ca. 15 minuten met wat zout en peper op medium vuur. Zorg dat ze goudbruin worden aan alle kanten.
-
Bak dan in hetzelfde vet als de aardappelen de worsten in ongeveer 15 minuten. Leg dat de prei bij de worsten en laat het ongeveer 5 minuten even mee sudderen.
-
Doe dan de boter erbij en laat ze nog 10 minuten op laag vuur doorbakken. Haal dan de aardappelen uit de pan en houd ze warm.
-
Doe de worst op het bord, leg de prei ernaast samen met de aardappelen en ui, schenk er wat saus overheen en maak het af met wat knapperige spekjes.
- Eet smakelijk!