Worst met aardappelen, prei en spekblokjes
Alain Caron maakt een gerecht met verantwoorde worsten. Hij maakt er gebakken aardappelen, prei en spekblokjes bij.
Recept
Ingrediënten
-
4worstjes
-
2 dlingekookte Jus de veau
-
1 elmosterd
-
2 elroom
-
100 grspekblokjes
-
1prei (of 4 kleine prei)
-
•ui
-
4aardappelen
-
20 grboter
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Maak een saus van de ingekookte jus de veau met de mosterd en room.
-
Bak de spekjes lekker knapperig en zet apart. Maak de prei schoon, snijd het in ringen en blancheer het kort. Snijd de ui in kleine stukjes.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in tweeën (of in blokjes of schijfjes) en droog ze goed.
-
Doe de olijfolie in een pan en bak de aardappelen ca. 15 minuten met wat zout en peper op medium vuur. Zorg dat ze goudbruin worden aan alle kanten.
-
Bak dan in hetzelfde vet als de aardappelen de worsten in ongeveer 15 minuten. Leg dat de prei bij de worsten en laat het ongeveer 5 minuten even mee sudderen.
-
Doe dan de boter erbij en laat ze nog 10 minuten op laag vuur doorbakken. Haal dan de aardappelen uit de pan en houd ze warm.
-
Doe de worst op het bord, leg de prei ernaast samen met de aardappelen en ui, schenk er wat saus overheen en maak het af met wat knapperige spekjes.
- Eet smakelijk!