Gebakken witlof, kip, Parmezaanse kaas, crosnes en zuurkool
Culinair expert Alain Caron maakt een heerlijk gerecht van gebakken witlof, zuurkool, crosnes en kip. Crosnes worden ook wel Japanse andoorn genoemd. Het knolletje heeft een nootachtige smaak en wordt steeds vaker gebruikt in hippe restaurants.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4stronken witlof, in de lengte doorgesneden
-
150 groomboter
-
100 gcrosnes
-
4koningszwammen
-
2kipfilets met vel
-
2uien
-
200 gzuurkool
-
•parmezaanse kaas
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Verhit olijfolie in de koekenpan en bak daar de kipfilet (velkant) in op hoog vuur. Doe er een klontje boter bij en zet na 3 minuten het vuur zacht en laat nog 7 á 8 minuten garen in een andere koekenpan.
-
Draai de kipfilets om en laat ze nog 2 á 3 minuten doorgaren. Was ondertussen de crosnes en ontdoe ze van zand.
-
Bak de doorgesneden witlof met 70 gram boter en peper en zout in de pan waar je de kip in hebt gebakken. Bak de witlof rustig. Voeg de crosnes toe bij de witlof.
-
Snijd de uien doormidden en leg ze op de doorgesneden kant in de pan bij de kipfilet.
-
Snijd de koningszwam doormidden en bak ze in de pan bij de witlof. Voeg ook de zuurkool toe. Op deze manier neemt het elkaars smaak over.
-
Haal de groentes en de kip uit de pan. Snijd de kip in langwerpige stukjes.
-
Maak het bord op door de witlof als een waaier te leggen, leg daaronder de zuurkool en de gebakken ui. Leg de kip en de crosnes ernaast. Rasp er wat parmezaanse kaas overheen.
- Bon appétit!