Duitse curryworst met zuurkool en currysaus | Lekkere Track

Duitse curryworst met zuurkool en currysaus

Weet wat je eet met oktober fest!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor de worst
    750 gr
    procureur
  • 350 gr
    buikspek
  • 14 gr
    zout
  • 4 gr
    witte peper
  • 5 gr
    gember poeder
  • 5 gr
    nootmuskaat
  • 1
    eieren
  • 100 ml
    slagroom
  • Varkens darm
  • Voor de zuurkool
    1 zakje
    zuurkool
  • 2 takken
    tijm
  • 1 klont
    boter
  • zout en peper
  • Voor de afwerking
    100 ml
    currysaus
  • 1 snufje
    kerriepoeder
  1. Maal het vlees met een fijne plaat. Meng alle kruiden door het gehakt heen en voeg als laatst het ei en de slagroom toe. Kneed het gehakt tot het goed plakt. Spoel de varkensdarm met koud water af en vul met behulp van een worsten vuller de darmen. Maak er korte worstjes van. Leg de worstjes een nacht in de koelkast om een mooi droog velletje te krijgen, zodat de smaak goed kan door trekken. Bak de worst in een klont boter. 

  2. Zet de zuurkool op in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe. Verwarm de zuurkool 15 minuten op laag vuur en roer het telkens om. Zo werd de zuurkool lekker zacht. Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper. 

  3. Snij de gebakken worst in plakjes en leg deze op een beetje zuurkool. Doe wat currysaus op de worst samen met een snufje kerriepoeder.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.