Recept
Ingrediënten
-
Voor de worst750 grprocureur
-
350 grbuikspek
-
14 grzout
-
4 grwitte peper
-
5 grgember poeder
-
5 grnootmuskaat
-
1eieren
-
100 mlslagroom
-
•Varkens darm
-
Voor de zuurkool1 zakjezuurkool
-
2 takkentijm
-
1 klontboter
-
•zout en peper
-
Voor de afwerking100 mlcurrysaus
-
1 snufjekerriepoeder
-
Maal het vlees met een fijne plaat. Meng alle kruiden door het gehakt heen en voeg als laatst het ei en de slagroom toe. Kneed het gehakt tot het goed plakt. Spoel de varkensdarm met koud water af en vul met behulp van een worsten vuller de darmen. Maak er korte worstjes van. Leg de worstjes een nacht in de koelkast om een mooi droog velletje te krijgen, zodat de smaak goed kan door trekken. Bak de worst in een klont boter.
-
Zet de zuurkool op in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe. Verwarm de zuurkool 15 minuten op laag vuur en roer het telkens om. Zo werd de zuurkool lekker zacht. Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.
-
Snij de gebakken worst in plakjes en leg deze op een beetje zuurkool. Doe wat currysaus op de worst samen met een snufje kerriepoeder.
- Eet smakelijk!