8 minuten

Worstenbroodjes met minestronesoep

Deze tijd van het jaar zijn de gordijnen al vroeg dichtgetrokken en gaat de verwarming omhoog. Voor deze gure avondjes heeft chef-kok Ramon het ideale recept: zelfgemaakte worstenbroodjes met minestronesoep.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • deeg
    375 g
    bloem
  • 7,5 g
    gedroogde gist
  • 90 g
    boter (kamer temperatuur)
  • 18 g
    suiker
  • 150 ml
    water (hand warm)
  • 1
    ei
  • 6 g
    zout
  • vulling
    500 g
    half om half gehakt
  • 75 g
    paneermeel
  • 2
    eieren
  • 8 g
    zout
  • ½ tl
    nootmuskaat
  • peper
  • Minestronesoep
    1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    winterpeen
  • 1
    prei
  • 1
    knolselderij
  • 2 stengels
    bleekselderij
  • 4
    tomaten
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 100 g
    pasta
  • 2
    laurier blaadjes
  • 3 takken
    verse tijm
  • 1 tak
    rozemarijn
  • 100 g
    parmezaanse kaas
  • 1 bos
    verse peterselie
  • 2 takken
    basilicum
  • water
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. Voor het deeg voeg je alle ingrediënten samen behalve de boter en het zout. Meng de ingrediënten in een keukenmachine (of met de hand) en voeg dan de boter en het zout toe. Kneed in 8 minuten tot een glad en soepel deeg. Verdeel het deeg in 10 stukjes en bol ze op. Dek af met een theedoek en laat 20 minuten rijzen.

  2. Voor de vulling met je alle ingrediënten door elkaar. Verdeel het gehakt in 10 stukjes (40 gram) en rol er kleine worstjes van.

  3. Pak de bolletjes deeg, duw ze plat en rol uit tot een ovaaltje. Leg hier een worstje vulling in en bestrijk het deeg wat je nog ziet met een beetje water. Vouw het broodje goed dicht en rol na. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  4. Voor de minestronesoep was, schil en snij je alle groenten brunoise. Zet de ui en knoflook aan in een pan met een scheut olijfolie. Voeg de wortel toe en bak het even goed door. Dan voeg je de prei, knol, bleekselderij en verse tomaten erbij. Giet water op de groenten, net zoveel totdat ze net onder water staan en voeg de laurier, tijm en rozemarijn hier aan toe. Breng het aan de kook en kook de soep verder voor 20 minuten op middelhoog vuur. 

  5. Strijk de worstenbroodjes in met een los geklopt eitje en laat ze 30 a 45 minuten rijzen op een warme plekje.

  6. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak ze ongeveer 8 tot 10 minuten.

     

  7. Snij de peterselie en basilicum fijn en voeg dit aan de soep toe samen met de pasta en de geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog 10 minuten staan. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.