Wraps zonder deeg

Sharon de Miranda maakt vandaag als snelle maaltijd verrassende wraps. Namelijk zonder deegomhulsel!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 1
    krop ijsbergsla
  • 250 gr
    fetakaas
  • 100 gr
    crème fraîche
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    citroen
  • 300 gr
    champignons
  • 2
    avocado's
  • 2
    tomaten
  • 1
    rode ui
  • 1
    gele paprika
  • kokosolie
  • sojasaus
  1. Haal de ijsbergsla uit elkaar. Zorg ervoor dat je grote stukken sla behoudt en was deze met koud water. Laat de blaadjes uitlekken in een vergiet
     

  2. Snij de fetakaas in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Hak de knoflook fijn. Vervolgens roer je de fetakaas door de crème fraîche, samen met de knoflook. Knijp hierin een halve citroen uit en voeg er wat peper aan toe
     

  3. Snij de champignons horizontaal en verticaal doormidden. Als ze klein zijn, snij je ze alleen doormidden. Bak de champignons in een hete pan met een beetje kokosolie goudbruin en blus ze af met wat sojasaus
     

  4. Snijd de avocado, rode ui, gele paprika en tomaat in dunne reepjes. Leg de ijsbergslabaadjes open op een snijplank, vul deze met het groentemengsel, de champignons en het fetamengsel, rol ze op en snijd de wraps doormidden. 

  5. Tips: als de wraps klaar zijn, besprenkel je ze met wat extra vergine olijfolie en fijngehakte verse peterselie. Fris watertje om erbij te drinken: water met peer en kaneel!

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.