Yoghurt van Alain

culinair expert
Alain Caron
Yoghurt
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
59 personen
Broer en zus Kerem en Hande kwamen in 2010 voor hun studie vanuit Turkije naar Rotterdam. Alain is bij hen op bezoek en maakt een heerlijk gerecht van hun eigen gemaakte yoghurt.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingredi├źnten

Aantal personen
4
  • 350 g
    roodbaarsfilet
  • 100 g
    gerookte makreel
  • 1 bos
    radijs
  • 2 dl
    sinaasappelsap
  • 1/2 dl
    passiefruitsap
  • 1 el
    gembersiroop
  • 2 el
    olijfolie
  • 4 el
    mayonaise
  • zout en peper
  1. 1

    Snij de zeebaarsfilets in kleine blokjes.

  2. 2

    Haal het vel van de gerookte makreel en pluk het vlees van de graat.

  3. 3

    Maak de radijsjes schoon en snij ze in dunne plakjes. (Je kunt hier eventueel een Japanse mandoline voor gebruiken.) Doe de plakjes in een bakje met ijskoud water en leg ze voor minimaal 4 uur in de koelkast.

  4. 4

    Doe het sinaasappelsap, passievruchtsap en gembersiroop in een pannetje en laat het tot de helft inkoken. Laat het vervolgens afkoelen en breng het op smaak met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout.

  5. 5

    Meng de blokjes zeebaars met de geplukte gerookte makreel en de mayonaise en breng het op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Haal de plakjes radijs uit de koelkast en laat ze even drogen.

  7. 7

    Doe wat mayonaise in een spuitzak.

  8. 8

    Gebruik een kookring voor de opmaak van je bord. Vul de ring met de vis in het midden van je bord, Daar bovenop leg je de plakjes radijs naast elkaar. Met de spuitzak mayonaise spuit je op ieder plakje radijs een beetje mayonaise en als laatste sprenkel je er wat van de ingekookte saus overheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!