Yoghurt van Alain
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
350 groodbaarsfilet
-
100 ggerookte makreel
-
1 bosradijs
-
2 dlsinaasappelsap
-
1/2 dlpassiefruitsap
-
1 elgembersiroop
-
2 elolijfolie
-
4 elmayonaise
-
•zout en peper
-
Snij de zeebaarsfilets in kleine blokjes.
-
Haal het vel van de gerookte makreel en pluk het vlees van de graat.
-
Maak de radijsjes schoon en snij ze in dunne plakjes. (Je kunt hier eventueel een Japanse mandoline voor gebruiken.) Doe de plakjes in een bakje met ijskoud water en leg ze voor minimaal 4 uur in de koelkast.
-
Doe het sinaasappelsap, passievruchtsap en gembersiroop in een pannetje en laat het tot de helft inkoken. Laat het vervolgens afkoelen en breng het op smaak met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout.
-
Meng de blokjes zeebaars met de geplukte gerookte makreel en de mayonaise en breng het op smaak met peper en zout.
-
Haal de plakjes radijs uit de koelkast en laat ze even drogen.
-
Doe wat mayonaise in een spuitzak.
-
Gebruik een kookring voor de opmaak van je bord. Vul de ring met de vis in het midden van je bord, Daar bovenop leg je de plakjes radijs naast elkaar. Met de spuitzak mayonaise spuit je op ieder plakje radijs een beetje mayonaise en als laatste sprenkel je er wat van de ingekookte saus overheen.
- Eet smakelijk!