4 minuten

Yorkshire pudding met kaasfondue en dippers

Yorkshire pudding als eetbaar pannetje voor kaasfondue en dan dippen met alles wat lekker is: witlof, vijgen of andere groenten. Dát was het idee van kok Jetske van den Elsen. De Yorkshire pudding kan je eigenlijk vullen met alles wat je lekker vindt, zoet of hartig. En blijf vooral kijken door het raampje van je oven, want het maakt een hele transformatie in 20 minuten.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • 3
    eieren
  • 115 gram
    bloem
  • 100 ml
    melk
  • 35 ml
    water
  • zout
  • zonnebloemolie
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Klop in een kom de eieren los. Zeef daar de bloem doorheen. Klop dan de melk erdoorheen. Net zolang kloppen totdat je een mooi beslag hebt zonder klontjes. Laat het beslag even staan.

  3. Bedek de bakvormen met een laagje olie, net zoveel dat de hele bodem bedekt is. Zet als de oven heet is de bakvormen met olie in de oven zodat de olie verhit wordt. Haal ze na 15 minuten uit de oven (pas op want de olie is nu heet)

  4. Verdeel voorzichtig het beslag over de vormpjes en zet deze weer in de oven voor ongeveer 20 minuten. Doe de oven tussentijds niet open want dan kan het instorten.

  5. Maak ondertussen je vulling naar keuze.

  6. Haal de ‘gebakken pudding’ uit de oven en vul met wat je maar lekker vindt. In dit geval kaasfondue. Serveer daarbij dippers naar keuze. Eventueel kun je het nog opwarmen voor 5-10 min op 180-200 graden.

  7. Geniet van je Yorkshire Pudding!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske