7 minuten

Zalm uit de oven met groenten, een eitje en salieboter

Gek op zalm? Probeer dit recept van culinair expert Alain Carron! Verse zalmmoten, wat eitjes gehakt met peterselie en dragon en dan lekker veel groenten: snijbonen, witlof met een uitje met dan natuurlijk de zelfgemaakte salieboter. Echt een speciaal avondje zo!
 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    zalmmoten van 160 g zonder graten en vel
  • 160 g
    (salie) kruidenboter
  • 3
    eieren
  • 4
    grote uien
  • 12
    snijbonen
  • 1
    witlof
  • 1
    half bosje peterselie
  • paar plukjes dragon blad
  • 2 el
    olijfolie
  • zout en peper
  1. Verhit de 4 zalmmoten in een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op hoge temperatuur aan beide kanten mooi bruin. Zet het vuur uit en laat nog even staan om de zalm mooi rosé te houden van binnen.

  2. Maak de eieren garnituur. Kook de eieren hard. Pel ze en hak ze grof. Was de peterselie, droog het en hak de peterselie. Meng de gehakte eieren met de peterselie, de dragon en wat druppels olijfolie, zout en peper.

  3. Maak de groentengarnituur. Pel de uien en snij in ringen. Blancheer de snijbonen en splits de boon in tweeën. Snij de witlof. Bak de uien, de snijbonen en de witlof samen met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Als het goed gaar is, passeer de groenten dan door een zeef zodat er geen olie overblijft. Smelt de salie-kruidenboter tot deze lichtbruin is. 

  4. Doe de zalm even in de oven op 120 graden voor 4 minuten. 

  5. Leg de warme groenten in het midden van de borden, leg de zalmmoot erop en de gehakte eieren er bovenop. Doe de gesmolten salie-kruidenboter er omheen. 

  6. Geniet van de zalm!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.