Zalm met salieboter
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4zalmmoten van 160 g zonder graten en vel
-
160 g(salie) kruidenboter
-
3eieren
-
4grote uien
-
12snijbonen
-
1witlof
-
1half bosje peterselie
-
•paar plukjes dragon blad
-
2 elolijfolie
-
•zout en peper
-
Verhit de 4 zalmmoten in een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op hoge temperatuur aan beide kanten mooi bruin. Zet het vuur uit en laat nog even staan om de zalm mooi rosé te houden van binnen.
-
Maak de eieren garnituur. Kook de eieren hard. Pel ze en hak ze grof. Was de peterselie, droog het en hak de peterselie. Meng de gehakte eieren met de peterselie, de dragon en wat druppels olijfolie, zout en peper.
-
Maak de groentengarnituur. Pel de uien en snij in ringen. Blancheer de snijbonen en splits de boon in tweeën. Snij de witlof. Bak de uien, de snijbonen en de witlof samen met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Als het goed gaar is, passeer de groenten dan door een zeef zodat er geen olie overblijft. Smelt de salie-kruidenboter tot deze lichtbruin is.
-
Doe de zalm even in de oven op 120 graden voor 4 minuten.
-
Leg de warme groenten in het midden van de borden, leg de zalmmoot erop en de gehakte eieren er bovenop. Doe de gesmolten salie-kruidenboter er omheen.
- Eet smakelijk!