Zeekaak burger
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4zeekaken
-
0,5 hartkrulsla of ander sla
-
•een paar druppels balsamico
-
350 gHollandse garnalen
-
2avocado's
-
1kleine rode ui
-
150 ggerookt spek
-
150 gverse witte kool
-
100 gkimchi (gefermenteerd groenten)
-
6 elmayonaise
-
1mespunt paprikapoeder
-
1 elmosterd
-
1 elcrème fraîche
-
10blaadjes munt
-
•peper
-
•zout (indien mogelijk Fleur de sel uit Guérande)
-
Neem het gerookt spek, fijn getrancheerd. Bak het spek vervolgens lichtbruin. Snij de rode ui fijn in halve ringen en snij de witte kool in fijne reepjes. Doe de rode ui erbij met de witte kool en bak alles 3 minuten. Doe er wat peper uit de molen bij en bewaar.
-
Als het is afgekoeld, doe je er de kimchi bij. Meng het met de Hollandse garnalen en een klein beetje mayonaise. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Voor het maken van de saus snij je eerst de avocado’s in blokjes en hak je de blaadjes munt fijn. Meng de mayonaise met de crème fraîche, de mosterd, de paprikapoeder, de fijn gehakte blaadjes munt en de blokjes avocado.
-
Snij de zeekaken in het midden open en smeer ze in met wat mayonaise. Doe er wat sla op en een paar druppels balsamico. Dan smeer je het mengsel van de garnalen en kool erop. Herhaal dit nog een keer en sluit af met de andere helft van de zeekaak. En voilà, een heerlijke zeekaak burger!
- Eet smakelijk!