Zelfgemaakte noedels met Friese bonen en gochujang saus
Noedels; ultiem comfortfood. Kok Jetske van den Elsen maakt ze zelf van rode tarwe en serveert dit met bonen en een Koreaanse gochujang saus. Pittig en voedzaam dus! Ga jij dit maken?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de noedels:400 grrode tarwe
-
1 tlzout
-
200 mlwater
-
Voor de saus:1 elknoflook (geraspt)
-
1/2 elgember (geraspt)
-
250 grgedroogde bonen naar keuze (een nacht geweekt)
-
2 elgochujang
-
3 elsesamolie
-
1-2 elsojasaus
-
1 eldoenjang
-
1 elsushi azijn
-
Voor de toppings:•bosui
-
1limoen
-
•koriander
-
•sushi azijn
-
•furikake
-
Let op: de bonen moeten een nacht weken in een kom met water. Zorg dat je dit de avond van tevoren hebt gedaan.
-
Kook de bonen gaar en begin met de noedels. Voeg het water en de zout toe aan de tarwe en meng dit tot het een soort deeg vormt.
-
Als het deeg een bol gaat vormen, haal je het uit de kom en kneed je het even stevig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg aan de kant.
-
Ga verder met de saus. Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Meng de gochujang, doejang, sojasaus, sesamolie en de sushi azijn door elkaar en voeg toe aan de pan.
-
Giet de bonen af en voeg ze toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en laat even staan.
-
Ga verder met de noedels. Haal het deeg uit het plastic en rol met een deegroller uit tot het een dikte van ongeveer 2 millimeter heeft.
-
Snijd het deeg in lange slierten in gewenste dikte. Breng een pan water aan de kook en kook de noedels in een paar minuten gaar.
-
Als de noedels klaar zijn schep je ze uit het water en voeg je ze direct toe aan de saus met een beetje kookvocht. Roer dit goed door.
-
Schep de noedels op een bord en decoreer met wat gesneden bosui, sushi gember en koriander. Snijd de limoen in partjes en leg er een op het bord.
- Geniet van je zelfgemaakte noedels!