Recept: Zelfgemaakte pasta

28 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 4 stemmen)
Stilstaand beeld van Zelfgemaakte pasta

Ramon Brugman maakt één van zijn favoriete gerechten: zeewolffilet gerold in pancetta, met ravioli gevuld met Hollandse garnalen en ricotta.

 

In plaats van zeewolf kan je ook heilbot gebruiken voor dit gerecht.

4 personen

Ingrediënten voor Zelfgemaakte pasta

Zeewolf
100 gram pancetta
100 gram tapenade
1 kg zeewolffilet
Zout / peper

Pasta
125 gram pastabloem
125 patent bloem
300 gram eidooier
Scheutje water
Scheutje olie

Vulling
100 gram Hollandse garnalen
200 gram ricotta
¼ bosje bieslook
¼ bosje dille
Zout / peper

Ei om te bestrijken

Schuim van venkel
150 ml witte wijn
½ ui
1 venkel
Zout / peper
200 ml room

Asperge en bimi
1 bosje groene asperges
1 bosje bimi

​*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Leg de pancetta op een  plaatje zodat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Smeer daar de tapenade op. Leg daar de vis op en bestrooi de met zout en peper. Rol het geheel op en leg het op een bakplaatje. Bak deze ongeveer 15 minuten op 150 graden.

 2. 2

  Maak de raviolivulling. Snij de kruiden (bieslook en dille) en meng met de Hollandse garnalen en de ricotta. Maak op smaak met zout en peper.
   

 3. 3

  Maak het pastadeeg. Rol het deeg stapsgewijs tot een dunne plak. Leg deze op de keuken tafel met daaronder een beetje bloem. Geef nu met een stekertje aan waar de ravioli’s komen.
   

 4. 4

  Spuit de vulling nu op de aangegeven plekken. Smeer de plak in met eidooier. Rol nog een plak uit die ongeveer net zo groot is. Leg deze op de andere plak en druk goed aan rond de ravioli’s. Duw met een stekertje de vulling goed aan. Steek ze nu uit en kook ze in water met zout.
   

 5. 5

  Maak het venkelschuim. Snij de ui en de venkel.  Zet deze op met de witte wijn en laat ongeveer 5 minuten koken.  Zeef het vocht en voeg daar de room aan toe. Breng dit aan de kook en breng op smaak met zout. Staaf het geheel op met een staafmixer om schuim te krijgen.
   

 6. 6

  Schil de asperges en blancheer deze samen met de bimi in zout water. Laat afkoelen in koud water.
   

 7. 7

  Haal de vis uit de oven en snij de rol in 8 stukken. Giet de ravioli’s af. Warm het schuim op. Warm de asperges en bimi op etc.
   

 8. 8

  Maak het bord op en serveer uit.

Eet smakelijk!