3 minuten

Gefrituurde oesterzwammen met remouladesaus

Herfst op een bordje! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt gefrituurde oesterzwammen met remouladesaus op een lekker fris bedje van avocado en rode ui. Super simpel en lekker! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de oesterzwammen:
    200 gr
    zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr
    oesterzwammen
  • 200 ml
    bruisend water
  • 1
    bosui
  • Voor de saus:
    200 gr
    mayonaise
  • 2 el
    blokjes augurk
  • 1 ½ el
    kappertjes
  • 1
    rode ui
  • ½
    avocado
  1. Snijd het groene gedeelte van de bosui fijn en doe deze samen met het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg bruisend water toe en meng alles.

  2. Doe de oesterzwammen 1 voor 1 in de kom met beslag en zorg ervoor dat er overal beslag zit. 

  3. Doe ze dan in de frituurpan op 180 graden of in een hapjespan met flink wat olie. Check af en toe of de oesterzwammen goudbruin en knapperig worden. 

  4. Doe de mayonaise samen met de blokjes augurk in een kom. Snijd de kappertjes fijn en voeg ze toe. Meng door elkaar.

  5. Snijd de avocado in grote blokken en doe het in een kom. Snijd de rode ui in halve ringen, voeg deze ook toe en roer alles door. 

  6. Voor het opmaken van het bord wordt er een bedje van avocado gemaakt, daarover gaat de remouladesaus en als laatste de oesterzwammen.

  7. Geniet van de gefrituurde oesterzwammen !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg