
Gefrituurde oesterzwammen met remouladesaus
Herfst op een bordje! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt gefrituurde oesterzwammen met remouladesaus op een lekker fris bedje van avocado en rode ui. Super simpel en lekker!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de oesterzwammen:200 grzelfrijzend bakmeel
-
150 groesterzwammen
-
200 mlbruisend water
-
1bosui
-
Voor de saus:200 grmayonaise
-
2 elblokjes augurk
-
1 ½ elkappertjes
-
1rode ui
-
½avocado
-
Snijd het groene gedeelte van de bosui fijn en doe deze samen met het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg bruisend water toe en meng alles.
-
Doe de oesterzwammen 1 voor 1 in de kom met beslag en zorg ervoor dat er overal beslag zit.
-
Doe ze dan in de frituurpan op 180 graden of in een hapjespan met flink wat olie. Check af en toe of de oesterzwammen goudbruin en knapperig worden.
-
Doe de mayonaise samen met de blokjes augurk in een kom. Snijd de kappertjes fijn en voeg ze toe. Meng door elkaar.
-
Snijd de avocado in grote blokken en doe het in een kom. Snijd de rode ui in halve ringen, voeg deze ook toe en roer alles door.
-
Voor het opmaken van het bord wordt er een bedje van avocado gemaakt, daarover gaat de remouladesaus en als laatste de oesterzwammen.
- Geniet van de gefrituurde oesterzwammen !
