Zomerse taco's met gamba's

chef-kok
Ramon Brugman
Zomerse taco's met gamba's (113)
7 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
21 personen

Chef Ramon Brugman maakt een tex-mexgerecht waar je geen mooi weer voor nodig hebt, want dit brengt al meteen de zon in huis: taco's met salsa van rode ui, tomaat en komkommer, geserveerd met een frisse yoghurt-muntsaus.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten taco’s
    1
    pakje taco shells (krokante)
  • 2
    avocado's
  • 20
    flinke gamba's
  • 2
    citroenen
  • 2
    tenen knoflook
  • 2
    little gem sla
  • Ingrediënten salsa van rode ui, tomaat en komkommer
    1
    rode ui
  • 2
    tomaten
  • ¼ komkommer
  • Ingrediënten salsa van rode ui, tomaat en komkommer
    1/4
    bosje koriander
  • 1
    limoen
  • 1
    mini blikje mais
  • olijfolie, zout en peper
  • Ingrediënten yoghurt-muntsaus
    200 ml
    Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1
    teen knoflook
  • 5
    blaadjes munt
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  1. 1

    Doe de taco's even in de oven.

  2. 2

    Snij de sla en de avocado.

  3. 3

    Pel de gamba's en maak de knoflook schoon.

  4. 4

    Laat een koekenpan goed heet worden en doe er een beetje olie in.

  5. 5

    Bak eerst de knoflook. Voeg dan de gamba's toe en als ze goed gebakken zijn knijp je er een beetje citroensap op.

  6. 6

    Breng op smaak met zout en peper.

  7. 7

    Bouw de taco.

  8. 8

    Snij de ui fijn.

  9. 9

    Haal de zaadlijst uit de tomaat en komkommer en snij deze ook fijn.

  10. 10

    Hak de koriander en meng alles met wat citroensap, olie, zout en peper.

  11. 11

    Doe de yoghurt in een kom.

  12. 12

    Maak van de knoflook een puree en hak de munt fijn.

  13. 13

    Knijp de halve citroen uit en meng alles door elkaar.

  14. 14

    Breng op smaak met zout en peper.

  15. 15

    Serveer in een potje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!