Zomerse taco's met gamba's
Chef Ramon Brugman maakt een tex-mexgerecht waar je geen mooi weer voor nodig hebt, want dit brengt al meteen de zon in huis: taco's met salsa van rode ui, tomaat en komkommer, geserveerd met een frisse yoghurt-muntsaus.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten taco’s1pakje taco shells (krokante)
-
2avocado's
-
20flinke gamba's
-
2citroenen
-
2tenen knoflook
-
2little gem sla
-
Ingrediënten salsa van rode ui, tomaat en komkommer1rode ui
-
2tomaten
-
•¼ komkommer
-
Ingrediënten salsa van rode ui, tomaat en komkommer1/4bosje koriander
-
1limoen
-
1mini blikje mais
-
•olijfolie, zout en peper
-
Ingrediënten yoghurt-muntsaus200 mlGriekse yoghurt (10% vet)
-
1teen knoflook
-
5blaadjes munt
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Doe de taco's even in de oven.
-
Snij de sla en de avocado.
-
Pel de gamba's en maak de knoflook schoon.
-
Laat een koekenpan goed heet worden en doe er een beetje olie in.
-
Bak eerst de knoflook. Voeg dan de gamba's toe en als ze goed gebakken zijn knijp je er een beetje citroensap op.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Bouw de taco.
-
Snij de ui fijn.
-
Haal de zaadlijst uit de tomaat en komkommer en snij deze ook fijn.
-
Hak de koriander en meng alles met wat citroensap, olie, zout en peper.
-
Doe de yoghurt in een kom.
-
Maak van de knoflook een puree en hak de munt fijn.
-
Knijp de halve citroen uit en meng alles door elkaar.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer in een potje.
- Eet smakelijk!