Recept: Zomerse taco's met gamba's

19 september 2019
Waardeer: 
(Totaal: 16 stemmen)
Stilstaand beeld van Zomerse taco's met gamba's

Chef Ramon Brugman maakt een tex-mexgerecht waar je geen mooi weer voor nodig hebt, want dit brengt al meteen de zon in huis: taco's met salsa van rode ui, tomaat en komkommer, geserveerd met een frisse yoghurt-muntsaus.

4 personen

Ingrediënten voor Zomerse taco's met gamba's

Ingrediënten taco’s

  • 1 pakje taco shells (krokante)
  • 2 avocado’s
  • 20 flinke gamba’s
  • 2 citroenen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 little gem sla

Ingredienten salsa van rode ui, tomaat en komkommer.

  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • 1/4 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 1 mini blikje mais
  • Olijfolie, zout en peper

Ingredienten yoghurt-muntsaus.

  • 200 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 teen knoflook
  • 5 blaadjes munt
  • 1 citroen
  • Zout en peper

* De bereiding van dit recept kan afwijken van de bereiding op tv.

Aan de slag

  1. 1

    Doe de taco's even in de oven.

  2. 2

    Snij de sla en de avocado.

  3. 3

    Pel de gamba's en maak de knoflook schoon.

  4. 4

    Laat een koekenpan goed heet worden en doe er een beetje olie in.

  5. 5

    Bak eerst de knoflook. Voeg dan de gamba's toe en als ze goed gebakken zijn knijp je er een beetje citroensap op.

  6. 6

    Breng op smaak met zout en peper.

  7. 7

    Bouw de taco.

  8. 8

    Snij de ui fijn.

  9. 9

    Haal de zaadlijst uit de tomaat en komkommer en snij deze ook fijn.

  10. 10

    Hak de koriander en meng alles met wat citroensap, olie, zout en peper.

  11. 11

    Doe de yoghurt in een kom.

  12. 12

    Maak van de knoflook een puree en hak de munt fijn.

  13. 13

    Knijp de halve citroen uit en meng alles door elkaar.

  14. 14

    Breng op smaak met zout en peper.

  15. 15

    Serveer in een potje.

Eet smakelijk!