Wonen in een authentiek vissershuisje, chef-kok Rosah oogst lentedelicatesse hopscheuten, ecoloog Mathijs weet alles over het Leersumse Veld en Geert vertelt over kunst in het Apeldoornse Sprengenbos.
33 minuten
Aflevering in het kort
In Zandvoort wonen Tom en Joeke in een authentiek vissershuisje. Een eeuw geleden heeft Joeke's oma dit huisje gekocht en Tom heeft het nu verbouwd in Ibiza style.* Chef-kok Rosah helpt teler Giel met de oogst van hopscheuten, een delicatesse waar kenners reikhalzend naar uitkijken, maar die verder nog onbekend is. * Ecoloog Mathijs groeit op bij het Leersumse Veld en kent inmiddels alle vogels in het gebied bij naam en geluid. Tijdens een wandeling komt hij van alles tegen, van hagedis tot bijzondere eenden en trekvogels. * In het Sprengenpark in Apeldoorn staan bijzondere kunstwerken. Geert vertelt over het Boomsieraad, Apeldoorn en IK.