Interieurstylist Theo-Bert Pot is in Arnhem bij Angelika en Tom omdat ze al lang de grote wens hebben om de slaapkamer wat gezelliger te maken. Het is er door allerlei omstandigheden niet van gekomen om hier zelf iets moois te maken. Theo-Bert weet er wel raad mee.

De slaapkamer voor de metamorfose:

Het moodboard voor de slaapkamer

Theo-Bert gaat kleur toepassen in de witte slaapkamer. Het wordt een Scandinavische stijl met verschillende bruintinten en natuurlijke materialen.

De slaapkamer na de metamorfose:

Scandinavische invloeden

Bij een Scandinavisch interieur denk je misschien aan een heel licht en wit interieur, dat is inmiddels niet altijd meer zo. Daarom gaan ze aan de slag met wat diepere kleuren. Deze komen op de muren rondom het bed, waardoor het echt een nisje wordt. Het plafond en de muur bij de tv blijven in lichte tinten. Hierdoor ontstaat er een fris contrast en dat wordt verzacht met het beddengoed.

'Ik heb twee nieuwe kleuren voor op de muren en die gaan heel goed samen met de kleur die al op de muur zit.'
Theo-Bert Pot - interieurstylist

Maak een kader op de muur

Om wat meer structuur te geven aan de ruimte gaat Theo-Bert een gedeelte van een muur behangen. Je bent geneigd om behang altijd achter je bed te doen, maar als je dan in bed ligt zie je het behang niet meer. En met dit kader kun je af en toe veranderen van patroon of afbeelding. Met twee banen heb je meteen iets anders op de muur. Zo blijft je slaapkamer up-to-date en hoef je niet alles te veranderen, je creƫert een soort wisselend kunstwerk.

'Ik vind het echt heel mooi. Het is niet meer herkenbaar als onze slaapkamer eigenlijk.'
Angelika Peperkamp - bestuursondersteuner
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum