Interieurstylist Theo-Bert Pot knapt de gezamenlijk woonkamer van een oud schoolgebouw in Eindhoven op. Het gebouw heeft 20 volledig zelfstandige appartementen en een woonkamer om te delen.

Het plan voor de woonkamer

Theo-Bert heeft een plan gemaakt voor de vernieuwing van de woonkamer. De indeling wordt helemaal anders. Zo komen er twee banken met de ruggen tegen elkaar zodat er eigenlijk 2 zitjes ontstaan. Er komen een aantal warme kleuren op de muren en op een aantal meubels, zodat het een mooi geheel wordt.

De woonkamer voor de metamorfose:

'Het voelt als een klein dorp dat voor elkaar zorgt.'
Theo-Bert Pot | interieurstylist

De woonkamer na de metamorfose:

Ruimtes op te delen

In het voormalig monumentale schoolgebouw heeft iedereen zijn eigen appartement, 20 woningen in totaal. Naast de eigen ruimtes hebben ze ook verschillende gezamenlijke ruimtes, zoals een logeerkamer, een fitnessruimte, daktuin en een woonkamer. Deze woonkamer heeft nu meer weg van een kantoorkantine dan een gezellig huiskamer en dat moet echt anders.

Maak het persoonlijker

De muren in de woonkamer zijn voorzien van akoestische panelen en daarom is er wat minder kleur zichtbaar op de muren. Om die reden heeft Thoe-Bert twee vitrinekasten gekocht waardoor dit grote grijs vlak wordt onderbroken. En het leuke is, dat ze deze gaan vullen met persoonlijke spullen van iedere bewoner die hier iets wil neerzetten. Zo voelt deze serre nog meer 'eigen' als je er gebruik van maakt.

'Het is van een coole serre naar een hotellobby gegaan.'
Pam Garcia
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum