Interieurspecialist Theo-Bert Pot gaat naar het Bonifatiuscollege in Utrecht om docenten Siep en Sabine te helpen het wiskundeplein op te vrolijken. De docenten en leerlingen helpen Theo-Bert om de ruimte kleuriger en knusser te maken zodat naar school gaan nóg leuker wordt.

Het wiskundeplein voor de metamorfose:

Oude school in een nieuw jasje

De school is gebouwd in 1960 en was zeer verouderd. Daarom heeft het in de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan en is nu echt weer helemaal hip en fris. Die verbouwing heeft zo’n 2,5 jaar geduurd en het is echt mooi geworden met veel aandacht voor duurzaamheid. Maar op de bovenste verdieping is het nog heel wit en leeg. Deze ruimte mag veel sfeervoller worden. Daarom hebben de wiskundedocenten Siep en Sabine de hulp ingeroepen van BinnensteBuiten.

Het moodboard voor het wiskundeplein

Theo-Bert heeft natuurlijk weer een heel plan gemaakt voor het wiskundeplein in de school. Er komt uiteraard meer kleur, en ook prints door het gebruik van behang. En Theo-Bert gaat de ruimte opdelen in kleinere ruimtes, waardoor het prettiger wordt om hier te zitten.

'Met al die planten en al die kunst wordt dit DE spot waar kinderen gaan leren.'
Siep de Haan - docent wiskunde

Het wiskundeplein na de metamorfose:

Hoe maak je een grote ruimte knus?

Het wiskundeplein noemen ze hier op school ook wel de wiskundehemel. Deze grote ruimte is bijna te groot om een beetje gezellig te maken, dus gaat Theo-Bert werken met room dividers in de vorm van kasten. In deze kasten kunnen leerlingen boeken neerleggen, maar ook gemaakte kunstwerken tentoonstellen. De kasten maken ze aan één zijde dicht en de achterkant krijgt een behang. Er zijn weinig muren in de ruimte, maar met deze mobiele kasten wordt het direct een stuk knusser en komt er sfeer met de patronen.

'Het is echt supermooi, ik ben er echt zo blij mee.'
Sabine Oudt - docent wiskunde
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum