Wat zijn wij blij met de kennis en kunde van onze experts! Sommigen zijn vanaf het begin betrokken bij BinnensteBuiten, anderen zijn de laatste jaren aangeschoven en minstens net zo belangrijk. Tijd om iedereen eens goed te leren kennen.

Wie is Alain Caron?

Voor chef-kok Alain Caron betrokken werd bij de start van BinnensteBuiten, had hij er al een hele culinaire carrière opzitten. De geboren Parijzenaar woont al 39 jaar in Amsterdam en runt er inmiddels drie restaurants samen met zijn vrouw en twee zoons.

Lees meer

Wie is Camilla Dreef?

De ene keer maakt ze een spontane wandeling en ziet ze wel wat er voorbij vliegt, de andere keer gaat ze specifiek op zoek naar een vogelsoort. Vogelexpert Camilla Dreef is elke maand voor BinnensteBuiten op pad en komt altijd met een bevlogen verhaal thuis.

Lees meer

Wie is Theo-Bert Pot?

Sinds 2018 maakt interieurexpert Theo-Bert Pot in BinnensteBuiten de wereld een beetje mooier. Om de week zien wij hoe de stylist rommelige huiskamers, kille slaapkamers of ongeïnspireerde gemeenschapsruimtes omtovert tot aangename en evenwichtige interieurs.

Lees meer

Wie is Ramon Brugman?

Hij staat bekend als de chef-kok met de baard; Ramon Brugman. Maar hij heeft meer in huis. Opgeleid tot chef-kok en patissier kookt en bakt hij elke week in de kookstudio van BinnensteBuiten. Sinds een jaar gaat Ramon veel op pad; op zoek naar mensen die net als hij met lokale producten iets buitengewoons maken.

Lees meer

Wie is Marieke Schatteleijn?

Ze struint al jaren door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Marieke Schatteleijn: boswachter bij Staatsbosbeheer en wekelijks te zien in BinnensteBuiten. En er valt nog genoeg te ontdekken. ‘Dat we nu al bijna vijf jaar bezig zijn met het programma en er eindeloos veel te vertellen valt over de natuur, heeft mij verrast. We hebben zoveel natuur in Nederland!’

Lees meer

Wie is Leon Mazairac?

Hij trekt er vaak op uit: Leon Mazairac. De Utrechtse chef-kok doorkruist sinds 2015 heel Nederland voor BinnensteBuiten. Leon is als culinair expert voor het programma altijd op zoek naar mensen die net zoveel passie voor eten en drinken hebben als hij.

Lees meer

Wie is Sharon de Miranda?

Iedere week zien we Sharon de Miranda aan het werk in BinnensteBuiten. Vanaf het allereerste begin van het programma in 2015 is ze er al bij. Ze maakt eenvoudig te bereiden gerechten, die betaalbaar zijn voor iedereen. Sharon staat dan ook bekend als de chef-kok met het sociale hart.

Lees meer

Wie is Nadia Zerouali?

Als jong meisje verstopt Nadia zich onder de keukentafel. Terwijl haar moeder en vriendinnen tijdens het koken lief en leed met elkaar delen luistert Nadia aandachtig en proeft ze van een wereld waar ze graag bij wil horen. Nadia (44) omschrijft zichzelf als “Geboren en getogen Winterswijkse. 100 procent Marokkaans. 100 procent Nederlands. Moeder van Tariq. Kookboekenschrijfster.”

Lees meer

Wie is Valentijn Carbo?

Als kind verslond hij de historische jeugdromans van Thea Beckman. Hij was gefascineerd door kerken en kastelen en wist alles over Inca’s en ridders: Valentijn Carbo, architectuurhistoricus. Sinds 2018 als expert te zien in BinnensteBuiten. Maandelijks neemt hij een gebouw onder de loep, waar de architectonische sporen uit het verleden leiden tot een uniek verhaal over de bewoners van weleer.

Lees meer

Wie is Anne Wieggers?

Voor BinnensteBuiten geeft Anne Wieggers je alle ins en outs over duurzaam tuinieren. Als duurzame tuinvrouw weet ze precies wat je moet doen om een fleurige en diverse tuin te maken. Met haar handige tips kan iedereen aan de slag. Daarnaast heeft Anne ook een boek geschreven: Duurzaam Tuinieren, dat in sneltreinvaart was uitverkocht.

Lees meer

Wie is Marieke Eyskoot?

Marieke maakt duurzamer leven makkelijker en leuker voor iedereen. Als duurzame lifestyle-expert van BinnensteBuiten laat ze innovatieve Nederlandse initiatieven zien, die de wereld steeds mooier maken. Ze geeft positieve en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan, schreef het boek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle en spreekt en presenteert voor bijvoorbeeld TEDx, Netflix en Stichting DOEN.

Lees meer

Wie is Rosah van Schendelen?

Rosah van Schendelen is chef-kok en sinds 1 januari 2022 expert bij BinnensteBuiten. Voor het programma gaat ze op pad om inspirerende mensen en mooie producten te laten zien. Ze is trots op alles wat van Nederlandse bodem komt.

Lees meer

Wie is Geert Pruiksma?

Geert Pruiksma is als kunsthistoricus de nieuwe expert van BinnensteBuiten. Eens in de twee weken dompelt hij zich onder in de wereld van openbare kunst. Hij is museumdirecteur van het Nienoord museum in Leek en studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Groningen. Als je goed om je heen kijkt dan is er enorm veel te zien, zo leert hij ons.

Lees meer

 

Wie zijn Manon, Jan en Simon?

De Dordrechtse Manon Wijermars zorgt met haar ‘kleine reizende zorgboerderij’ voor vergroening en het onderhoud van moestuinen in de omgeving. Dit doet ze samen met haar gepassioneerde collega’s Jan en Simon. Sinds september is het drietal te zien bij BinnensteBuiten.

Lees meer

Wie is Rogier van Vugt?

Rogier van Vugt is onze nieuwe plantenexpert van De Hortus Botanicus in Leiden. Hij weet werkelijk alles over planten, zowel binnen als buitenshuis. Hij neemt ons mee in zijn plantenwereld; van luchtplantjes tot andere kamerplanten en geeft tips waar je echt wat aan hebt! Kijk je mee?

Lees meer