The Passion is hét muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Ter aanvulling op dit evenement bieden wij wandelingen aan van verschillende edities van The Passion. Van Roermond tot Leeuwarden, Amersfoort en Enschede. Waar ga jij wandelen?

Roermond

In 2021 is Roermond het podium van The Passion. Freek Bartels vervult in de elfde editie als Jezus de hoofdrol. Trijntje Oosterhuis kruipt in de huid van Maria en Leo Alkemade is apostel Petrus. In deze wandeling in het hart van Limburg maak je kennis met deze stad vol historie.

Bekijk de wandeling

Roermond passion
Wandeling Bijlmer

Amsterdam Bijlmer

In 2018 was De Bijlmer het podium van The Passion. Tommie Christiaan vervulde als Jezus de hoofdrol, Glennis Grace kroop in de huid van de heilige maagd Maria. De Bijlmer staat bekend als een smeltkroes van culturen, in totaal leven er meer dan 130 nationaliteiten. 

Bekijk de wandeling

Leeuwarden

In 2017 was Leeuwarden gaststad van The Passion. Dwight Dissels vulde als Jezus de hoofdrol. De stad kent een historische binnenstad met monumenten, grachten, musea en bijzondere moderne architectuur. De route start bij Hotel Oranje en eindigt bij Boutique Hotel Catshuis.

Bekijk de wandeling

Wandeling Leeuwarden
Amersfoort 5 km

Amersfoort

In 2016 streek The Passion voor de zesde editie neer in Amersfoort en vertolkte Martijn Fischer de rol van Jezus. Amersfoort kreeg in 1259 stadsrechten en groeide uit tot een religieus centrum met diverse kerken, kloosters, gasthuizen en broederschappen. Er zijn twee routes in Amersfoort, 1 van 10 km en 1 van 5 km.

10 km  5 km

Enschede

In 2015 strijkt The Passion neer in Enschede. Jim de Groot vertolkte in dit jaar de rol van Jezus, Shirma Rouse betrad het podium als de heilige maagd en Jeroen van der Boom kroop in de huid van apostel Petrus. De wandeling begint aan het Van Heekplein 85.

Bekijk de wandeling

Wandeling Enschede