Bon appetit

Alain Caron

chef-kok

Alain is een fijnproever van Franse origine. Hij kan helemaal lyrisch worden van mooie producten en lekker eten. Deze Franse chef-kok woont al meer dan 30 jaar in Nederland. Alain vertoont zijn kookkunsten waar mensen maar willen.

In BinnensteBuiten neemt hij de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. En op deze plekken zet hij een smakelijke maaltijd in elkaar. Alain Caron is jurylid geweest van de kookwedstrijd Masterchef (Net 5).

Alles van Alain Caron

  1. Recept
    2.5
    Stilstaand beeld van Varkenskarbonade
    18 mei 2018

    Varkenskarbonade

    Alain is bij Petra en Edwin die in Groningen bij de wadden varkens houden. De varkens lopen er het hele jaar door in de wei. Alain maakt met een mooi stuk varkenskarbonade een heerlijk gerecht.

  2. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Algerijnse harira
    16 mei 2018

    Algerijnse harira

    Vandaag is de eerste dag van de ramadan. Alain ontmoet Laurent, die werd geboren in Algerije. Samen maken zij een authentiek Algerijns gerecht dat na zonsondergang tijdens de ramadan wordt gegeten.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Friese nagelkaas
    9 mei 2018

    Friese nagelkaas

    Alain is in het Friese Workum. Hier maakt de familie Bokma van de melk van hun bijzondere Jersey koeien heerlijk Friese nagelkaas. De hele familie werkt mee. Uiteraard kookt Alain mét de nagelkaas.

  4. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Lamsfilet met Friese nagelkaas
    9 mei 2018

    Lamsfilet met Friese nagelkaas

    Alain is in het Friese Workum, daar maakt de familie Bokma van de melk van hun bijzondere Jersey koeien heerlijk Friese nagelkaas. Uiteraard kookt hij, mét de nagelkaas.

  5. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Kwartel met Deventer koek
    25 april 2018

    Kwartel met Deventer koek

    Alain is op stap in Deventer. Hij is benieuwd naar de Deventer koek. Bij chef-kok Nickey Vlierhuis duikt Alain de keuken in om zelf een gerecht te bereiden mét die bekende koek.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Deventer koek
    25 april 2018

    Deventer koek

    Alain Caron is op stap in Deventer. Hij is benieuwd naar het recept van de welbekende Deventer koek. Bij chef-kok Nickey Vlierhuis duikt Alain de keuken in om zelf een gerecht te bereiden mét die bekende koek.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Sojasaus uit de Hoekse Waard
    20 april 2018

    Sojasaus uit de Hoekse Waard

    Alain Caron kookt een gerecht met Sojasaus. Niet uit het verre oosten, maar gewoon uit de Hoekse Waard. Thomas Uljee maakt sojasaus van Nederlandse bodem.

  8. Recept
    3.4
    Stilstaand beeld van Bieten met dressing van sojasaus
    20 april 2018

    Bieten met dressing van sojasaus

    Alain Caron is op iets bijzonders gestuit: sojasaus. Niet uit het verre oosten, maar gewoon uit de Hoekse Waard. Alain Caron kookt iets waar deze saus heel goed bij past, en nee, het is geen sushi.

  9. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Lamfilet met hopscheuten
    17 april 2018

    Lamfilet met hopscheuten

    In Zieuwent wonen hoptelers Riet en Reinier. Ze hebben inmiddels alle kennis vergaard over het telen van hop. Alain Caron helpt ze met het klaarmaken van deze onbekende plant.

  10. Recept
    4.75
    Stilstaand beeld van Côte de boeuf met rode wijn saus
    11 april 2018

    Côte de boeuf met rode wijn saus

    Alain maakt op landgoed Croy in Aarle-Rixtel kennis met een bijzonder Italiaans koeienras: de marchigiana. Hij maakt een heerlijk gerechtje: côte de boeuf met rode wijn saus.

Pagina's