Bon appetit

Alain Caron

chef-kok

Alain is een fijnproever van Franse origine. Hij kan helemaal lyrisch worden van mooie producten en lekker eten. Deze Franse chef-kok woont al meer dan 30 jaar in Nederland. Alain vertoont zijn kookkunsten waar mensen maar willen.

In BinnensteBuiten neemt hij de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. En op deze plekken zet hij een smakelijke maaltijd in elkaar. Alain Caron is jurylid geweest van de kookwedstrijd Masterchef (Net 5).

Alles van Alain Caron

  1. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Bladerdeeg taartje met aardbeien
    20 oktober 2017

    Bladerdeeg taartje met aardbeien

    Alain ontmoet in Amsterdam Camille. Zij ontwikkelt een nieuw soort frisdrank. Alain laat zich door Camille's frisdrank inspireren en maakt er een lekker gerecht bij.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van In het artisjokken veld
    18 oktober 2017

    In het artisjokken veld

    In het Overijsselse Raalte ontmoet Alain Caron Jan Overesch op zijn ecologische landbouwbedrijf. Hij is een van de weinige telers in ons land die artisjokken teelt.

  3. Recept
    2.666665
    Stilstaand beeld van Salade van artisjokken en zalm
    18 oktober 2017

    Salade van artisjokken en zalm

    Alain maakt met de artisjokken die hij plukt van Nederlandse bodem een heerlijke gerecht. Een salade met zalm, lamsoor, kool en natuurlijk artisjokken.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Vinaigrette bij artisjokken
    18 oktober 2017

    Vinaigrette bij artisjokken

    Bij de artisjokken die Alain van Nederlandse bodem plukt maakt hij een heerlijke vinaigrette. Met...

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Alpaca's in Wilnis
    11 oktober 2017

    Alpaca's in Wilnis

    Alain bezoekt Anita Huls in het Utrechtse Wilnis. Op haar boerderij houdt ze niet-alledaagse dieren: alpaca's. Inmiddels is haar boerderij een klein stukje Australië in Wilnis.

  6. Recept
    4.5
    Stilstaand beeld van Alpaca koteletten met rodewijnsaus
    11 oktober 2017

    Alpaca koteletten met rodewijnsaus

    Alain bezoekt Anita in Wilnis. Op haar boerderij houdt ze alpaca's. Alpaca's zijn bekend vanwege hun wol. Maar ook hun vlees vindt aftrek. Alain bereidt er een gerecht mee.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kloosterbier uit de Bijlmer
    6 oktober 2017

    Kloosterbier uit de Bijlmer

    Samen leven, samen delen, samen brouwen. Dat is wat Martijn, Johannes en Thomas doen. Ze kennen elkaar van een klooster en een beetje klooster maakt zijn eigen bier.

  8. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Kip met een romige biersaus
    6 oktober 2017

    Kip met een romige biersaus

    Samen leven, samen delen, samen brouwen. Dat is wat Martijn, Johannes en Thomas doen. Alain maakt een heerlijk gerecht met het Kloosterbier.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Quinoa van Nederlandse bodem
    3 oktober 2017

    Quinoa van Nederlandse bodem

    Quinoa is geen hype meer. Het eiwitrijke product wordt steeds vaker in onze keuken gebruikt. Het wordt tegenwoordig zelfs geteeld op Nederlandse bodem.

  10. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Roodbaars, coquilles en gepofte quinoa
    3 oktober 2017

    Roodbaars, coquilles en gepofte quinoa

    Alain maakt bij de quinoa van Nederlandse bodem een heerlijk gerecht. Hij maakt roodbaars, conquilles met gepofte quinoa, lamsoor en snijboontjes.

Pagina's