Boterspritsen
Een van de favorieten van chef-kok Ramon. Lekker luchtig receptje met gegarandeerd heerlijke brosse koekjes, mits je de voorbereidingen goed doet. Dus hup die oven exact op 170 graden en zoek een spuitzak met een klein karteltje.
Bekijk het receptDonuts met jam
Een Amerikaans succesnummer gevuld met frambozenjam. Daar smelt je toch gewoon bij weg? Chef-kok Ramon in ieder geval wel. Hij geeft ook nog even een super goede tip voor jam liefhebbers: daar moet altijd 50% suiker in en 50% vruchten. Als je dat goed opkookt, heb je jam. Makkie toch?
Bekijk het receptGevulde koeken
Een Hollandse klassieker waar je chef-kok Ramon voor wakker kan maken. Vooral als ie net uit de oven komt, met een krokant randje en een warme amandelspijs vulling. Hij voegt voor de frisheid wat citroenrasp toe in het beslag. Let op! Alleen de gele schil, het witte huidje van de citroen is veel te bitter.
Bekijk het receptRoze/Oranje koeken
Wat haalde chef-kok Ramon vroeger in de pauze op school? Juist! Zo'n grote roze koek. Hij maakt er nog wel een knapperige koek bodem onder. Is net iets specialer dan uit de kantine.
Bekijk het receptKrentenbolletjes
Wie is er niet groot geworden op krentenbollen? Chef-kok Ramon loopt sowieso helemaal warm voor deze versgemalen bloem die in de bolletjes gaat. Hij gaat op bezoek in een hele oude molen en haalt daar een zakje tarwe voor zijn baksel.
Bekijk het recept