Deze koekjes en zoetigheden zijn prima te maken met loslopend grut. Zelfs voor perfectionisten zoals chef-kok en patissier Ramon Brugman, die zijn kinderen alleen bij grote uitzondering in zijn keuken toelaat.

Boterspritsen

Een van de favorieten van chef-kok Ramon. Lekker luchtig receptje met gegarandeerd heerlijke brosse koekjes, mits je de voorbereidingen goed doet. Dus hup die oven exact op 170 graden en zoek een spuitzak met een klein karteltje. 

Bekijk het recept

Donuts met jam

Een Amerikaans succesnummer gevuld met frambozenjam. Daar smelt je toch gewoon bij weg? Chef-kok Ramon in ieder geval wel. Hij geeft ook nog even een super goede tip voor jam liefhebbers: daar moet altijd 50% suiker in en 50% vruchten. Als je dat goed opkookt, heb je jam. Makkie toch?

Bekijk het recept

Gevulde koeken

Een Hollandse klassieker waar je chef-kok Ramon voor wakker kan maken. Vooral als ie net uit de oven komt, met een krokant randje en een warme amandelspijs vulling. Hij voegt voor de frisheid wat citroenrasp toe in het beslag. Let op! Alleen de gele schil, het witte huidje van de citroen is veel te bitter.

Bekijk het recept

Roze/Oranje koeken

Wat haalde chef-kok Ramon vroeger in de pauze op school? Juist! Zo'n grote roze koek. Hij maakt er nog wel een knapperige koek bodem onder. Is net iets specialer dan uit de kantine.

Bekijk het recept

Krentenbolletjes

Wie is er niet groot geworden op krentenbollen? Chef-kok Ramon loopt sowieso helemaal warm voor deze versgemalen bloem die in de bolletjes gaat. Hij gaat op bezoek in een hele oude molen en haalt daar een zakje tarwe voor zijn baksel. 

Bekijk het recept