Kerststress is niet nodig! Onze chef-koks hebben een heerlijk kerstmenu voor je klaarstaan. Zo zet jij straks een verrukkelijk kerstmenu op tafel.

Sharon's feestelijke trifle met witte chocola en passievrucht

Een feestelijk dessert met allure! Sharon maakt met Hollandse passievrucht een frisse trifle en een smaakvolle Pornstar Martini. 

Passievrucht trifle en Pornstar Martini

Nadia's feestelijke kersttaart met cranberry's en Turks fruit

Een prachtig kunstwerk met romige witte chocoladecrème, de friszoete gesuikerde cranberry's, Turks fruit (lokum) én klassieke stoofpeertjes. 

Nadia's kersttaart met witte chocolade, cranberry's en Turks fruit

Rosah's arancini met truffelrisotto en abdijkaas

Een Italiaans voorgerecht van het BinnensteBuiten-kerstmenu; arancini met truffelrisotto en abdijkaas.

Arancini met truffelrisotto en abdijkaas

Geneal's tempura van bloemkool en een gevulde paddenstoel

Amuses kunnen natuurlijk niet ontbreken in het kerstmenu! Deze twee zijn lekker, simpel en zitten bomvol groenten!  

Geneal's groenten amuses met paddenstoel en bloemkool

Leon's gravad lachs en artisjok met Gruyère

Gepekelde zalm met een frisse crème fraîche dip, een zuurtje, zoute foreleitjes en piepkleine korenasperges! Én dan die gekonfijte artisjok gevuld met Gruyère. 

Leon's recept voor gravad lachs met gekonfijte artesjok

Ben je ook gek op gourmetten?

Lees de blog over de feestdagen van onze chef-kok Sharon de Miranda ! Sharon: 'Ook ik houd van gourmetten tijdens de feestdagen'.

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink

Ramon's kerstkalkoen met pompoen orzo

Klassieke scharrelkalkoen met kleurrijke orzo met pompoen en een salade met mandarijndressing!

Kerstkalkoen met orzo

Sharon's paddenstoelenstoof met calvados

Feestelijk, vega en het ruikt fantastisch als je deze paddenstoelenstoof van onze chef-kok Sharon de Miranda afblust met calvados!  

Paddenstoelenstoof met calvados, feta en paprika van Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink

Rosah's broodpudding van kerststol met siroop

Lekker voor de brunch of al dessert! Onze chef-kok Rosah van Schendelen een broodpudding van kerststol met kersen, appel, kruiden en siroop.  

Kerststol van chef-kok Rosah van Schendelen | Foto: Sheena Schouwink

Nog meer inspiratie nodig?

Bekijk het heerlijke kerstmenu van onze chefs van 2022!

Kerstspecial - Foto: Sheena Schouwink

En dit kan je doen met alle kliekjes!

'Derde Kerstdag is het bij ons Restmis. De feestperiode is een tijd van overdaad, en om daarbij stil te staan én niks weg te gooien, ben ik begonnen een groep vrienden uit te nodigen op de dag na Kerst. Iedereen neemt restjes mee!' 

Mariekes tips voor een duurzame kersttafel | Foto: Marieke Eyskoot (2)

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum