Barbecue anders

De rokerige geur van hete kooltjes en sudderend vlees geeft velen het ultieme zomeravondgevoel. Wil je eens wat anders op de barbecue dan worstjes, hamburgers en spareribs? Dat is helemaal niet zo moeilijk, bewijzen deze vijf gerechten.

Vegetarische barbecue

Knapperig en luchtig tegelijkertijd is de gepofte aardappel van Ramons vegetarische barbecue. Samen met de rokerige Midden-Oosterse smaak van baba ganoush vormen ze een kruidig geheel waarvoor je zelfs op koelere zomerdagen de barbecue aansteekt.

Bekijk de video

Zalmpakketjes

Een barbecue hoeft niet gelijk te staan aan zwaar en vet, bewijzen de zalmpakketjes met courgettesalade van Sharon. Door te bakken in papier blijven alle smaken behouden. Ook wanneer je geen tijd hebt om eindeloos een worst om te draaien biedt dit gerecht uitkomst: binnen acht minuten zijn de dampende pakketjes klaar om uit te pakken.

Bekijk de video

Hotdogs van merguezworstjes

Deze Noord-Afrikaanse worstjes zijn rijk van smaak en geven pit aan je barbecue. Ramon combineert ze met een zwartebonensalsa met avocado en limoen, waardoor je in dit gerecht de lekkerste smaken uit verschillende continenten samenbrengt. Het eindresultaat is een complete maaltijd in een.

Bekijk de video

Kipgehaktspiezen met gegrilde komkommer

Kijk jij altijd reikhalzend uit naar het moment dat de kipspiezen erop gaan? Met de populaire kipgehaktspiezen van Sharon serveer je een waardig alternatief voor deze vaste waarde van de Hollandse barbecue. Komijn, koriander en kerrie zorgen voor Indiase tinten naast het frisse en knapperige van de feta en noten.

Bekijk de video

Runderribben

De perfectionistische, slow cook-minnende chef kan zich uitleven bij Ramons runderribben. Dit stukje vlees laat je voorafgaand aan de barbecue maar liefst twintig uur sous vide garen, maar dan heb je ook wat. Het grote pluspunt: je kunt op donderdag al aan de vrijdagmiddagbarbecue beginnen.

Bekijk de video

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!