8 minuten
Kipgehaktspiezen met gegrilde komkommer
Sharon steekt de barbecue aan om vandaag een waar kunstwerkje te maken: een gekruide kipspies, geserveerd met gegrilde komkommer, fetakaas en noten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgkipgehakt
-
100 gpaneermeel
-
2eieren
-
1bosje platte peterselie
-
1rode ui
-
1tl komijnpoeder
-
1tl korianderpoeder
-
1 tlkerriepoeder
-
2komkommers
-
200 gfetakaas
-
100 ggemengde noten (gezouten)
-
•olijfolie
-
Snipper het uitje en hak de peterselie fijn.
-
Meng dit door het gehakt, samen met de kruiden, de eieren en het paneermeel.
-
Verdeel het gehakt in 12 porties en maak er worstjes van. Rijg deze worsten aan spiezen en druk ze een beetje aan, zodat ze goed vast zitten.
-
Laat ze 30 min rusten in de koelkast voordat je ze gaat grillen op de barbecue.
-
Gaar de kipgehaktspiezen in 10 minuten op de barbecue.
-
Snij de komkommers in dikke plakken. Smeer ze in met wat olie en grill ze kort op de barbecue.
-
Maak het gerecht af met wat gemengde noten en fetakaas.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.