De lekkerste recepten met seizoensgroente

Eet met de seizoenen mee en profiteer van alle lekkere groentes die er te vinden zijn deze maand.

Klassiek Nederlands

Hollandser bestaat niet: witlof in roomsaus met een zelfgedraaid gehaktballetje en aardappeltjes. Sharon zou Sharon niet zijn als ze aan dit klassieke gerecht geen twist zou geven. Ze voegt wat limoen toe aan de witlof voor wat extra frisheid. We like!

Pastasalade met gegrilde bieten

Rauw, gekookt, gegrilld en betaalbaar! De rode biet is een echte alleskunner. Sharon maakt een betaalbare maaltijd voor slechts 2,25 euro per persoon: Pastasalade met gegrilde bieten. Fris, zomers en superlekker.

Andijvie met een mediterrane twist

Van het platteland naar de Mediterranee. Ramon is op bezoek bij een groentekwekerij die van generatie op generatie over gaat. Hun specialiteit? Andijvie! Ramon maakt geen andijviestamppot maar een verrassende pasta met rauwe ham, andijvie en Parmezaanse kaas.

Broodjes met gebakken aubergine

Ramon laat zich voor dit gerecht inspireren door het Midden-Oosten en maakt een typisch Israëlisch gerecht: Sabich met gebakken aubergine. De combinatie van het verse deeg, de gebakken aubergine en de bijpassende techina maakt dit gerecht hemels!

Stamppot van radijsjes

Radijsjes worden vaak rauw gegeten en door een salade gedaan, maar Sharon maakt er een bijzondere stamppot van en maakt daarbij gevulde paprika’s. Lekker en vegetarisch!

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!