Wat een veelzijdig plantje! De raapsteel is pittig van smaak, groeit vlot in het voorjaar en wat je misschien niet weet: dit opgewekte gewas kan je ook prima in het najaar zaaien. We vragen het aan de expert!

‘Je kan de raapsteel vanaf september weer zaaien tot november', zegt Wim Schoemaker, biologisch tuinder. 'Zo heb je buiten de seizoenen van de normale teelt dus altijd de raapsteeltjes! Dat is het grote voordeel van deze plant.'

Zonnige plek

De raapsteel houdt van een losse, beetje zure grond, wat compost en een zonnig plekje. Je oogst ze als jong groen met wortel en al en kan de bosjes prima een dag of drie in de koelkast bewaren. 

Quiche, pesto of salade

De blaadjes van de raapsteel zitten bomvol vitamine C, kalium en ijzer en hebben een licht pittige bite. Perfect dus voor net dat beetje extra smaak in een stamppot, salade, soep, Italiaanse pasta, quiche of pesto.

Franse slag

Onze chef Alain zet de raapsteel deze week in de hoofdrol met een biologisch stukje ossenhaas in zijn versie van deze nazomerse tartaar met aardappel, mosterd, munt, wat geraspte citroen, olijfolie en een frisse, kleurrijke salade. Kijk vanavond mee en maak het recept!