Verzameling

Top 10 Passie voor Eten

BinnensteBuiten viert feest! Eind februari is de 1000e aflevering en daarom organiseren wij de Grote BinnensteBuiten Verkiezing. Kies jouw favoriete culinaire aflevering en stel je eigen uitzending samen.

Op deze pagina kan je alleen de afleveringen bekijken. Stemmen kan hier

Paardenvissen in België | 18 maart 2016

1. Paardenvisserij

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput maken kennis met een oud ambacht en unieke manier van garnalen vissen: te paard! Léon tovert de garnaaltjes om tot een heerlijk gerecht en Milton weet precies wat erbij te drinken.

Brandrode koeien in Ede | 5 oktober 2016

2. Knappe koeien

Culinair expert Alain Caron ontmoet boer Michiel die bijzondere Brandrood Kaas maakt met melk van zijn eigen Brandrode koeien. Zulke prachtige glanzende koeien heeft Alain nog nooit gezien. 

Courgetti met zalm | 20 maart 2017

3. Sharon's zalm courgetti

De courgetti met zalm van BinnensteBuiten-chef Sharon was tijdenlang het populairste recept op onze site. Een snel gerecht, lekker groen en gezond, echt het neusje van de... zalm. Wij snappen het wel!

Nadia plukt wildwier in Zeeland | 14 december 2017

4. Bijzonder bordje zeewier

Culinair schrijver Nadia Zerouali duikt in het Veerse Meer in Zeeland. Samen met Guido Krijger oogst ze onder water 'wildwier'. Zeewiersnijder Guido weet alles over de verschillende soorten zeewier en hoe je deze op een voor de natuur goede manier kunt oogsten.

Alain en de bokken | 31 december 2018

5. Duurzaam bokje

Lydia wil het tij keren voor de bok. Geitenkaas, melk of yoghurt is populair, maar het bokje blijft beteuterd achter. Niemand lust zijn vlees en daarom hebben zij vaak een kort leven bij de boer. Alain hoort hoe zij het smakelijke bokje op de markt brengt.

Berkshire varkens in Oirschot | 8 mei 2019

6. Spetterende varkens

Een bijzondere ontmoeting: Leon hoort van dierenarts Kees Scheepens hoe hij na de varkenspest het roer omgooit. Hij moest kleine biggen doden en toen knapte er iets. Hij begint met Berkshire-varkens op zijn eigen boerderij. Daar krijgen ze alle ruimte. 

Vijgen bij Wolphaartsdijk | 26 september 2019

7. Zeeuwse vijgen

Een zoet verhaal uit Zeeland. Daar telen Harold en Margreeth vijgen en ander fruit volgens de biologisch-dynamische landbouwmethode. Op de opleiding bloeide hun liefde al op en nu zijn ze al twintig jaar een begrip in de fruitteelt in Oud-Sabbinge. Nadia neemt een kijkje.

Baktarwe in Kloosterburen | 30 september 2019

8. Baktarwe uit de molen

Chef-kok Ramon Brugman is in het Groningse Kloosterburen, waar Ale en zijn zoon Hero Havenga speciale baktarwe verbouwen. De tarwe gaat direct naar de molenaar om het te malen tot bloem. Hier gaat het hart van Ramon sneller van kloppen! 

Duurzame polderwijngaard | 20 november 2020

9. Biologisch flesje wijn

Wijnboer Johan Rippen weet in Lelystad een duurzame wijngaard te realiseren. Hij laat de natuur min of meer zijn gang gaan, er wordt niet gespoten en veel lekkere wijn gemaakt. Leon en Lendl trekken er graag een flesje open.

De messensmid | 19 januari 2021

10. Vlijmscherpe messen

Als er een ding heel belangrijk is voor een chef-kok, dan is het wel een mes. Floris deelt deze liefde voor messen, maar dan op een artistieke manier. Als smid maakt hij messen waar menig chef-kok van droomt. Ramon wil er alles van weten.