De culinaire mens achter de politicus 

Ramon heeft in november in de keuken gestaan met Rob Jetten, Lilian Marijnissen, Joost Eerdmans, Henri Bontenbal, Dilan Yeşilgöz-Zegerius en Jesse Klaver. BinnensteBuiten is elke werkdag om 19.10 te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

De vega boemboe Bali met jackfruit van Jesse Klaver

Jesse Klaver houdt enorm van koken en heeft van zijn Indische oma een berg kookkennis meegekregen. Zijn lievelingsgerecht is een vegetarische boemboe Bali met jackfruit en zelfgemaakte Atjar Tjampoer. 

Vega boemboe bali met jackfruit met atjar tjampoer | Gerecht van Jesse Klaver

Kommetje comfort food van Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Onze chef-kok Ramon Brugman en Dilan Yeşilgöz-Zegerius maken comfortfood uit haar jeugd. Yoghurtsoep met rijst, kikkererwten en munt volgens recept van haar Turkse oma. 

 

 

Turkse yoghurt soep met rijst en munt | Gerecht van Dilan Yeşilgöz-Zegerius
Vegetarische pastaschotel met grote gevulde conchiglioni pastaschelpen met ricotta en spinazie in tomatensaus | Gerecht van Henri Bontenbal

Henri Bontenbal's recept voor gevulde conchiglioni

Dit is de vegetarische pastaschotel met grote gevulde conchiglioni pastaschelpen, ricotta en spinazie in tomatensaus van Henri Bontenbal.

Naar het recept
Haagse bluf

Joost Eerdmans' recept voor Haagse bluf met krokante amandelen

Onze chef-kok Ramon Brugman en Joost Eerdmans maken een dessert uit hun jeugd. Haagse bluf! Zoet, luchtig, met zelfgemaakte bessen compote en een krokantje van amandelen. Binnen 15 minuten gemaakt. We bluffen niet!

Naar het recept
Lasagne Melanzane met aubergine, verse tomaten saus, parmezaanse kaas en een salade van gebakken courgette | Gerecht van Lilian Marijnissen

De melanzane met Parmezaan van Lilian Marijnissen

Dit is de favoriet van Lilian Marijnissen: een lasagne bomvol groenten en Parmezaanse kaas en een frisse venkelsalade. Benieuwd naar het recept? Klik hier. 

Naar het recept
Indische rijsttafel met bloemkool smoor, sticky tempé, atjar en gebakken uitjes
Dit is maandag het eerste gerecht van Rob Jetten
Indische rijst tafel sticky tempé, rijst, atjar, gebakken uitjes, smoor bloemkool, gado gado | Gerecht van Rob Jetten

Dit is Rob Jetten's recept voor bloemkool smoor

Dit is Rob Jetten's lievelingsgerecht: zelfgemaakte bloemkool smoor. Hij houdt van vegetarisch koken en zat zelfs bij een kookclub. Benieuwd naar zijn recept en de video met Ramon Brugman in de keuken? Dat zie je hier.

Naar het recept

Wat aten ze vroeger thuis? Lukt het om gezond te eten met zo’n druk en onregelmatig leven? Wat zijn hun guilty pleasures op eetgebied? Maar ook: welke politicus is dj bij Tweede Kamer-feestjes, wiens oma maakte de lekkerste hete bliksem en wie wil er ooit nog een eigen strandtent beginnen? Je ziet het de komende weken allemaal bij BinnensteBuiten.

Budgetkoken met Ramon

Lekker eten is niet niet duur!

Budgetkoken met Ramon Brugman

Dit zijn lekkere low budgetrecepten van onze chef-kok Ramon Brugman. Rechtstreeks vanuit de keuken van een studentenhuis in Enschede.

Dat wil ik zien
Ramon proost met een lokaal biertje | Foto: Sheena Schouwink

Nog meer trek gekregen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Dan liggen er elk weekend de lekkerste recepten op jouw digitale deurmat! 

Dat wil ik!